Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'lilerden o iddialara sert yanıt: 'Ahlaksızlıktır...'

CHP'lilerden o iddialara sert yanıt: 'Ahlaksızlıktır...'

Geçen hafta HDP’nin İzmir’de düzenlediği Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı ve Musa Çam, ziyaretle ilgili eleştirileri değerlendirdi. Akatlı “Yanıt vermeye değer bulmuyorum” derken, Çam “PKK ile bağdaştırmak ahlaksızlıktır” dedi. CHP'lilerden o iddialara sert yanıt

  • Ege Postası
  • 21.08.2017 - 14:58

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - HDP'nin 25 Temmuz'da Diyarbakır'da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, İzmir Milletvekili Musa Çam ile birlikte ziyarette bulundu. Diyarbakır, İstanbul ve Van'dan sonra İzmir’e taşınan nöbeti ziyaret eden vekillere “CHP ile PKK'nın siyasi uzantısı HDP yakınlaştı” eleştirileri yapıldı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam HDP’nin Adalet Nöbeti’ni ziyaret etmeleri hakkında çıkan eleştirilerin yanlış olduğunu söyledi. Adaletsizliğe uğramış her bireyin yanında olduklarını dile getirerek “HDP Adalet nöbetlerinin sonuncusunu İzmir'de düzenledi. Bu nöbetlerine bizler de nezaket ziyaretinde bulunduk. Bu ziyaretlerimizin farklı yerlere çekilmesi doğru değil. Bizler CHP’li milletvekilleri olarak AKP ve MHP vekilleriyle olduğu gibi, aynı şekilde seçilmiş HDP milletvekilleriyle de iletişim halindeyiz. Benim sözlerimi PKK ile bağdaştırmak yandaş basının yaptığı bir ahlaksızlıktır” dedi. 

“CHP ADALETE DESTEK OLACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da adaletsizliğe uğramış her bireyin yanında olacaklarını dile getirerek eleştirilere yanıt verme gereği duymadığını söyledi. Akatlı, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi CHP, haksızlığa uğramış her kişinin hakkını korumak konusunda, adalet konusunda, adalete sahip çıkmak konusunda destekçi olacaktır. Eleştirileri yanıt vermeye değer dahi bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Aynı ziyarette Akatlı’ya eşlik eden İl Başkanı Asuman Ali Güven ise “Genel Başkan Zeynep Altıok Akatlı’nın daveti üzerine eşlik ettim. Ziyaret için orada bulunduk” ifadelerini kullandı.

SOYER: GEREKSİZ BULUYORUM

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Hiç eleştirilecek bir şey bulmuyorum.Bu memlekette adalet ve vicdanın her şeyden önce geldiğini vurgulayan bir toplumsal duyarlılık var. Bu da onun bir parçası. Dolayısıyla kimin yaptığından çok neyin konuşulduğu, ne yapıldığı önemli o nedenle katıldım. Yapılan eleştirilere yanıt vermeyi gereksiz buluyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.