Dolar 32,3445
%-0.05
Euro 34,9538
%0.47
Altın 2.389,090
%-0.32
Bist-100 10.203,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li kadınlardan protesto

CHP’li kadınlardan protesto

CHP Güzelbahçe Kadın Kolları üyeleri, çocuğu tecavüzcüsüyle evlendirmek şartıyla ceza infazının ertelenmesini öngören 6 AKP milletvekilinin verdiği önergenin meclisten geçirilmesini protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 20.11.2016 - 10:08

CHP Güzelbahçe Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın, yaptığı basın açıklamasında, çocukların tecavüzcülerle, istismarcılarla evlendirilmelerine ilişkin AKP önergesinin derhal geri çekilmesini isteyerek şunları söyledi: 

“Ana-babalarının ya da yasal temsilcilerinin onayıyla çocuk yaşta tecavüz edilen ve tecavüzcüsüyle evlendirilen bu çocukları devletin şimdi kalkıp da ben seni koruyamadım, seni eğitimden yoksun bıraktım, oyun hakkın dahil tüm çocukluğunu elinden aldım, geleceğini kararttım, bununla da yetinmeyip, sana tecavüz ederek hayatin boyunca yasayacağın ağır bir travma ile baş başa bırakıp, tecavüzcünü akladım demeye hakkı yoktur. Bu yasal düzenleme akıl dışıdır, mantık dışıdır, vicdan dışıdır ve insanlık suçudur. Çocuğa tecavüz en ağır insanlık suçlarından biridir. Bu suçu teşvik edecek, arttıracak, suçluyu cezadan kurtarıp hem de ödüllendirecek bu düzenlemeye onay veren, oy veren milletvekilleri hiç mi empati yapmazla? Onlarda ana-baba değiller mi'”

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.