Dolar 32,2466
%0.01
Euro 34,8106
%0.03
Altın 2.439,340
%0.28
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Canan Karatay'dan sağlıklı zayıflama tavsiyeleri

Canan Karatay'dan sağlıklı zayıflama tavsiyeleri

Kadın ya da erkek fark etmiyor kendimizi bildiğimizden beri biraz daha zayıf olma ve estetik görünebilme gayreti veriyoruz. Tek amacımız var o da daha güzel olmak. Hatta bunun için yapmadığımız çılgınlıklar bile kalmaz.

  • Ege Postası
  • 26.07.2017 - 10:54

Birçok insan Amerika’dan gelen zayıflama yöntemlerini de denemiş ama pek çoğu da beklediği sonucu alamamış ve hedefledikleri kilolara kavuşamamıştır. Evet, her insan kilo verebilir lakin buradaki önemli olan konu istikrar ve bu düzeni hayatımıza uyarlayabilmek. Geçici çözüm olarak yaptığımız her şeyin bir karşılığı olduğu gibi bize geri dönüşü de olacaktır. Dolayısıyla verdiğiniz kilolarınızı tekrar almamanız adına her daim dikkatli bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor.  Unutmayın ki kendinizi bıraktığınız anda o ızdırap günlerde verdiğiniz kilolarınız sizi terk etmeyecektir.

Kiloların kötü bir tarafı da insanı psikolojik olarak etkisi altına almasıdır. Hayatın her alanını etkilediği için de ileri derecedeki kilo problemlerinin obeziteye kadar götürebileceğini düşünmelisiniz. Obezite demek uzun dönem tedavi ve daha fazla hastalıklarla mücadele etmek demektir. Mesela aşırı kiloların neden olduğu obezite şeker hastalığına yol açabilir ya da yüksek tansiyon veya kalp sorunları, hatta felç olma ihtimalinizin olduğunu dahi unutmamalısınız. Kadınlar için konuşacak olursak bugün ülkemizde 3 kadından 1’i polikistikover sendromuyla karşı karşıya kalmaktadır. İşte bu gibi sorunların bayanlara getirebileceği pek çok problemler olabilir. Mesela adet düzensizliği hormonlarda bozulmalar ve çocuk sahibi olamamak. Kısacası şişmanlığın insan psikolojisi üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

Aşırı kilolu olmak insan hayatını doğrudan tehlikeye koyabilecek bir durumdur. Bu konuda Prof.Dr. Canan Karatay tüm kiloluları uyarıyor.  Diyet yapmak yalnızca kilo vermek için değil aynı zamanda sağlıklı kalabilmek için önemlidir. Düzgün bir beslenme şeklini hayatınıza uyguladığınızda başarılı olabilirsiniz. Karatay hoca bu konuda takipçileri için faydalı olabilecek kaynak niteliğinde kitaplarda yazmıştır. Bizde bu makalemizde bu kitapları bir araya derleyerek bir değerlendirme yapmak istedik. Karatay diyetinin amacı size geçici kilo verdirmek değildir. Bu diyet programı sayesinde şu an ki yaşadığınız hayattan sıyrılarak geleceğe daha güven ve de sağlıkla bakabilirsiniz. Üstelik bunun hiçbir zaman farkında bile olmazsınız. Nasıl mı derseniz konuyu biraz daha enlemesine açalım.

 

 

Karatay diyetini diğer tüm diyet listelerinden ayıran en büyük özelliği birçok doğru bilinen konunun aslında yanlış olduğunu savunmasıdır. Bunun kanıtı olarak da insanların şimdiye kadar bunların hepsini denediğini ancak bir sonuç alamadığının görülmesidir. Karatay hoca tüm ezberleri bozarak bir diyet listesi değil aynı zamanda yaşam tarzı oluşturmak istediğini iddia ediyor.

Birçok beslenme uzmanının açıklamasına göre insanlara az az ama sık sık yemek yenilmesi gerekiyor. Karatay diyeti listesinde ise kolesterolün altı çizilerek düşünüldüğü gibi zararlı olmadığı iddia ediliyor. Tıp dünyası ise Karatay’ın bu iddialarından rahatsızlık kısacası bir savaş halen sürüyor. Bir diğer konu ise bugüne kadar yasaklanmış olan yağın insan vücudu için yararlı olduğunda. Mesela Karatay diyetine bakarsanız şunu görebilirsiniz. İstediğiniz kadar kuruyemiş yiyebilirsiniz hatta tereyağı bile serbest hatta yalnızca bunlar değil kırmızı et, yumurta, pastırma, balık, peynir, süt, ve yoğurt gibi pek çok besin serbest bırakılmış durumda.

Karatay Diyeti Kitabı

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Canan Karatay tüm bu bilgileri bir kitapta topluyor. Kitabın adından anlayacağınız gibi mucidi de kendisi. Karatay’ a göre Türk insanı aşırı derecede karbonhidrat tüketiyor bu da vücutta toplanıyor. Kolesterolün insan sağlığı için önemli olduğunu ve insanın ayakta kalabilmesi için şart olduğunu söylüyor. Bunu şöyle bir örnekle açıklıyor. İnsan beyninin %90’ı kolesterolden oluşuyor. Sinir sisteminde de aynı şekilde kolesterol olmazsa iletim olmayacak bu nedenle de kolesterol vücudun en önemli oksidanlarından bir tanesi.

Karatay diyetinde size kısa vadede sonuçlar önerilmez. Ancak diyeti yaşam tarzı haline getirdiğiniz zaman başarılı olursunuz. Belki ilk dönemlerde kilo almaya başlayacaksınız ancak yağlar vücudunuzda depo edilmediği için bir süre sonrasında durağan bir dönem içerisine gireceksiniz. Sonrasında ise depodaki eski yağlar kilo olarak verilecektir.  Karatay diyeti kilo vermeye dayalı bir diyet olmadığı içinde daha sonrasında verdiğiniz kiloları geri almak gibi bir probleminiz olmayacaktır. Karatay diyetini ömür boyu uyguladığınızda artık kilo gibi bir sıkıntınız olmaz.

Karatay diyetinin sizi memnun edecek bir diğer yönü ise size lokmalarınızı saydırmamasıdır. Yani öğünlerde hiçbir zaman porsiyon ya da miktar gibi açıklama olmaz. Karatay diyetinde en önemli konu yediğiniz besin gruplarıdır. Mesela diyette yememeniz gereken besin grupları olarak karbonhidratları görebiliyoruz. Karatay’ a göre yağların depolanmasında karbonhidratların görevi büyüktür.  Bir insan yağ yediğinde vücuduna yağ olarak girmeyecektir. Aynı zamanda yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi Karatay diyetinde kuruyemişlerin zararlı olduğundan asla söz edilmez. Aksine ceviz, fındık, fıstık, bademi hiç çekinmeden tüketebilirsiniz.  Sizin uzak durmanız gereken besinler ekmek, hamur işleri, şeker ve işlenmiş gıdalardır.

Meyveler de Karatay hocanın yasaklı listesi içerisinde yer alıyor. Çünkü meyve içerisinde früktoz bulunuyor bu da insülin direncine neden oluyor. 

Fazla kilolar insanların başına her zaman dert olmuştur. Çünkü kiloluysanız bu sizin yaşınızı da büyük gösterecektir. Bunun yanı sıra dış görünüş değil tüm vücut organlarınız içinde zararlıdır. Fazla kiloların altında yatan sıkıntı aşırı yemek yemeden kaynaklanmaktadır. Aşırı beslenme düşkünü biriyseniz o zaman kilo alamama gibi bir durumunuz yoktur. Vücut yenilen besinleri sindirmek ve onları gereken yere taşımak için çalışır. Geri kalan posa ise vücuttan dışarıya atılacaktır. Sizin sürekli olarak yediğinizi düşünürsek vücudunuz dinlenmeye fırsat bulamayacak ve sürekli olarak çalışacaktır bu da onun yorulması demek olur. Karatay Hoca kitabında zayıflama konusundan ziyade önce kilo alma aşamalarını bilimsel olarak anlatmıştır. Çünkü kilo almanın bilimsel olarak kavranması ile öncelikle nasıl kilo almayızı anlamak çok daha önemlidir. Kilo alma olayının vücutta nasıl meydana geldiğini anladıktan sonra fazla kiloları nasıl veririz konusunun bilimsel açıklaması da zayıflamak isteyen kişiler için önemlidir.

Tüketmiş olduğunuz besinler ise sizin enerjiye çevirmemeniz halinde vücudunuzda yağ olarak depolanmaya başlayacaktır. Bu da karaciğerinizde yağlanma ve kalp damar sorunlarına neden olacaktır. Genç ve fit bir vücuda sahip olan bir insan her zaman mutlu olacaktır. Prof. Dr. Canan Karatay ise bilimsel gerçeklere dayanarak insanlara bilgilerini aktarmıştır.

Metabolizmayı yanlış çalıştıran yani yanlış beslenen kişilerde olma ihtimali daha yüksek olan bu hastalıklar çeşitli fiziksel ve kimyasal bozukluklar yaratarak hayati sorunlar yaratabilmektedir. Çünkü düşünüldüğünde vücut bize, biz ona nasıl davranırsak aynı şekilde davranır. Onu yorar, kötü besler, çalıştırmaz isek o da bize hastalıklar ile geri döner.

Karatay diyetinde sizlere daha uzun bir yaşam vaat ediliyor. Bu da fazla olan kilolarınızın zaman içerisinde verilmesiyle sonuçlanacak. Karatay diyetine başlayan birisi zaman içerisinde yanlışlarından da kurtularak metabolizmasını normale dönüştürecek. Metabolizma ne kadar doğru ve düzgün çalışırsa vücut sağlığının da düzene girmesi sağlanmış olur aksi takdirde özellikle de ileriki dönemde önüne geçilemeyecek problemlerle karşılaşılabilecektir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.