Dolar 32,3405
%-0.06
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.392,700
%-0.17
Bist-100 10.249,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de Hıdrellez kutlaması

Çeşme'de Hıdrellez kutlaması

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdrellez kutlandı.

  • Ege Postası
  • 06.05.2017 - 11:44

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç'ın huzur ve güven dilekleriyle, Tekke Plajı'nda Hıdırellez ateşi yakıldı. Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikte; plajda toplanan yüzlerce kişi, ateş etrafında dans etti. Bazı vatandaşlar, plaj kumlarına dileklerini yazdı. Kumlara yazılıp çizilen dileklerde sevgi, aşk, mutluluk, ev, araba istekleri öne çıktı. Bir kişinin 'Kıbrıs'ta ev' dileği dikkati çekti. Bazı vatandaşlar ise dilek balonlarını umutlarının gerçekleşmesi dileğiyle gökyüzüne uçurdu.

Tekke Plajı'nda meşalelerle oluşturulan kalp de dikkat çekti. Meşalelerin oluşturduğu kalbin içinde hatıra fotoğrafları çektirenler de oldu. Tekke Plajı'nda toplanan yüzlerce kişi, gecenin geç saatlerine kadar müziğin ve davulun eşliğinde Roman havalarıyla oynadı. Sahil kenarlarında oturan bazı kişiler ise eğlenenleri izlemeyi tercih etti. Havanın da güzel olması nedeniyle Çeşme sahili ve Tekke Plajı yüzlerce Çeşmelinin gezip eğlendikleri bölge oldu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'de Hıdırellez ateşini yaktıktan sonra Alaçatı'ya giderek, Kemalpaşa Caddesi'nin sonundaki Hıdırellez ateşini, huzur, güven, demokrasi ve özgürlük dilekleriyle yakarak burada da eğlenceyi başlattı. Alaçatı'daki Hıdırellez eğlencesi de yüzlerce vatandaşı bir araya getirirken, gecenin geç saatlerine kadar sürdü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.