Dolar 32,2037
%-0.12
Euro 34,7366
%-0.18
Altın 2.455,650
%0.95
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğlili kadınlara mutluluğun sırlarını anlattı

Çiğlili kadınlara mutluluğun sırlarını anlattı

Çiğli Belediyesi ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı (İncivak) tarafından düzenlenen “Kadın Öğrenirse Aile Mutlu Olur” söyleşinde konuşmacı Yasemin Tutal, mutluluğa dair görüşlerini paylaştı.

  • Ege Postası
  • 24.10.2016 - 09:55

Çiğli Belediyesi ve İncivak tarafından düzenlenen “Kadın Öğrenirse Aile Mutlu Olur” söyleşisi belediye meclis salonunda kadınların yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleşti.  Söyleşiye Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, İncivak yönetim kurulu üyeleri ile kadınlar katıldı.

Kadınlara mutlu olmanın yollarını anlatan Yasemin Tutal, aile ve çocuk konularında da temel yaklaşımlarla ilgili ayrıntılar üzerinde durdu. Kadının ekonomik gücünün aileyi daha da güçlendirdiğini belirten Tutal, “Hayatı yaşarken öğreniyoruz. Yaşamaya çalıştığımız hayat ile yaşadığımız hayatın arasını kapatmaya çalışıyoruz. Mutlu olmak o kadar da uzak değil. Kadınlarımız mutlu olabilirler. Mutluluk reçetesini şöyle sıralayabiliriz; çocuklar, günlük tutmak, evcil hayvan, yürüyüş yapmak, mor renk, gülmek, çikolata ve muz yemek, dostluk kurmak ve çiçekler” dedi.

ÇOCUKLARINIZA GÜVEN VERİN

Çocuklara yaklaşım konusunda da bilgiler veren Tutal, sağlıklı bireyler için çocuklara önce mutlu olmanın yollarının anlatılması gerektiğini söyledi. Çocuklara yaklaşımın kişilik gelişimi açısından önemini vurgulayan Tutal şöyle konuştu; “Çocuklarınıza hesap sormayın. Onlara mutlu olmayı öğretin. Çocuğunuza bugün en çok seni ne mutlu etti diye sorun, okul nasıldı diye sormayın. Mutlu çocuk şiddetten uzak durur. İletişim becerisini geliştirin, kızmayın. Onun yerine güven inşa edin, bırakın hatalarını kendi anlasın. Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirin. Onlar zaten kendi yollarını bulacaklardır. Tecrübe etmesine olanak tanımak lazım.”

Söyleşinin ardından Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, konuşmacı Yasemin Tutal’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.