Dolar 32,3436
%-0.05
Euro 34,8921
%0.29
Altın 2.377,630
%-0.8
Bist-100 10.212,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çınarlara kafesli koruma

Çınarlara kafesli koruma

İzmir'de, Gazi Bulvarı'ndaki tramvay hattında, beton dökme ve ray döşeme çalışmaları sırasında asırlık çınar ağaçları sunta kafeslerle koruma altına alındı. Öte yandan devam eden tramvay yapım çalışmaları şehir içinde trafiğin aksamasına neden oldu.

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 09:32

Konak Tramvayı'nın Gazi Bulvarı'ndan geçen, asırlık çınar ağaçlarının bulunduğu bölümde beton dökme ve ray döşeme çalışmaları sürüyor. Bu bölgedeki ağaçları korumak için kökleri sunta kafes ile koruma altına alındı. Ayrıca ağaçların ortasından geçecek hatta yine  köklerini korumak için raylar bu kesimde yüksek olarak döşenmeye başladı.

Tramvay hattı Gazi Bulvarı Çankaya kavşağından Şair Eşref Bulvarı'na dönecek. Şair Eşref Bulvarı'nda ortadaki çınar ve dut ağaçlarının sağ ve solundan ilerleyecek. Hocazade Camii'nden sonra ise hat Ali Çetinkaya Bulvarı'na dönüp, daha sonra Atatürk Spor Salonu köşesine, Ziya Gökalp Bulvarı'ndan Alsancak Gar'ı önüne ulaşacak. 

İzmir'de tramvay çalışmaları trafiği etkiledi

İzmir'de devam eden tramvay yapım çalışmaları şehir içinde trafiğin aksamasına neden oldu.

İzmir'de, Alsancak Garı önünde bulunan Sait Altınordu Meydanı, Vahap Özaltay Meydanı ve Cumhuriyet Bulvarı'nda tramvay çalışmaları nedeniyle araç trafiği aksadı. Özellikle, mesai bitiş saatleri olan 17.00 ile 20.00 saatleri arasında bu bölgelerde trafik durma noktasına geldi. Kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle, merkeze ulaşan Yeşildere Caddesi, Altınyol ve Ankara Caddesi'nde de uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler dakikalarca trafikte beklerken, trafik polisleri de belirli noktalarda araç yoğunluğunun azalması için önlem aldı. Belediye yetkilileri tramvay çalışmalarının tamamlanması ile trafikteki bu yoğunluğun son bulacağını ifade etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.