Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar için oynayacaklar

Çocuklar için oynayacaklar

İzmir'deki Tiyatrohane Sanat Okulu Oyuncuları'nın, Karşıyaka Belediyesi iş birliğiyle oynayacakları “Ezi'nin Pasta Savaşı" oyunu 25 Ekim Cumartesi günü minik seyirciler ile buluşacak.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 10:30
Yönetmenliğini Erk Bilgiç'in yaptığı oyun Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te oynanacak. Yeni pedagojik araştırmalar çerçevesinde Dokuz Eylül Üniversitesi, dramatik yazarlık bölümü mezunu Ece Türkmut tarafından yazılan oyunda Türk kültüründen pek çok simge yer alıyor. Oyunda küçük bir pasta dükkanı işleten Alas Usta'nın müşterisi ve komşusu Badem Hanım'ın verdiği pasta siparişini tamamlamaya çalışırken başına gelen ilginç ve komik olaylar işleniyor. Sürekli eşyalarını kaybeden ve işleri bir türlü rast gitmeyen Alas Usta bunun sebebinin mutfağında yaşayan yaramaz bir peri olan Ezi olduğunu öğrenir. Aslında bir ağaç perisi olan Ezi eskiden bu binaların yerinde bir orman olduğunu, fakat ağaçlar kesilince bu binada mahsur kaldığını anlatmaktadır.

Tiyatrohane'nin halka ilişkiler uzmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç çocuk tiyatrosu ile ilgili eksiklere dikkat çekerek, “Ne yazık ki bu konuda dünya genelinde çok geri kalmış durumdayız. Türkiye'de sahne alan birçok çocuk oyunu pedagojik olarak çocukların izlemesi için uygun değil. Bu konuda ne yazık ki bir kontrol mekanizması ya da yaptırım yok. Çocuk söz konusu olduğunda daha dikkatli davranmak gerekirken 'Çocuktur, anlamaz' diyerek onların estetik algılarını küçümsüyorlar. Oysa hayal güçleri o kadar geniş ki basit kurgulanmış, özensiz oyunlar onları tatmin etmiyor. Bu nedenle de tiyatrodan uzaklaşıyorlar. Dileğimiz Tiyatrohane olarak yaptığımız oyunların veliler tarafından bile ilgi ve beğeni ile izlenmesi. Bu yeni oyunumuz ile dileğimizi gerçekleştirdik. Bundan sonra da farklı çalışmalar ile devam edeceğiz" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.