Dolar 32,3076
%-0.54
Euro 34,6603
%-0.42
Altın 2.408,980
%-0.57
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEÜ'nün imkanları TEV'in hizmetinde

DEÜ'nün imkanları TEV'in hizmetinde

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2017 - 13:22

İmza töreninde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, protokolün amacının sadece burs alan öğrenci sayısını arttırmak olmadığını, mevzuatlar çerçevesinde üniversitenin imkanlarının vakfın kullanımına açılacağını belirtti.

DEÜ'de düzenlenen törenle , DEÜ ve TEV arasında iş birliği protokolü imzalandı. Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, TEV Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Salih Özen ve TEV yürütme kurulu üyeleri katıldı. Törende konuşan Kasman, TEV'in ciddi miktarda öğrencilerine burs verdiğini, bu sayının artırılması ve farklı konularda iş birliği yapılması için bu protokolün imzalandığını anlattı.  İmzalanan protokol ile taraflar arasındaki iş birliğinin daha da sıkılaştırılacağına dikkat çeken Kasman, "TEV zaten bilinen bir vakıf. Ama Ege Bölgesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bilinirliğini artırabilir miyiz, TEV'den burs alan eski öğrencilerimizden başlayarak aidiyetlik duygusunu nasıl yaratabiliriz, çeşitli seminerler ile bunu dile getireceğiz" dedi.

BATI MODELİ ÖNERİSİ

TEV'in burs miktarının diğer vakıflara nazaran daha yüksek olduğunu belirten Kasman, "Daha prestijli ve sadece yurtiçi değil yurtdışı burslar da veriyor. 50. yılını kutlayan TEV'den burs alan öğrenci havuzu çok geniş. Onların katkısını tekrardan TEV'e almak çok önemli. İş adamları ciddi finansal destek yapıyor ama aslında daha önce burs alan öğrencilerin geri dönüşü ve onların da bursa katkı yapması çok önemli. Batılı ülkelerde bu uygulanan bir şey. TEV'in buna ihtiyacı yok ancak, onları bu işe dahil etmenin aidiyetlik duygusunu geliştireceğine  inanıyorum. İleriki zamanlarda daha fazla öğrenciye ulaşma imkanını artıracak. Biz sadece burs açısından değil farklı çalışmalar ile de ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Biz mevzuatlar çerçevesinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nin tüm imkanlarını size kullandırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

"BU PROTOKOL SADECE BİR BAŞLANGIÇ"

TEV Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Salih Özen ise bu yıl TEV'in 50. yılını kutladığını hatırlatarak, "205 hayır severin bir araya gelerek kurduğu önemli bir vakıf. Biz eğitim destekleyen tarafız. Eğitim veren sizlersiniz, sizin göstereceğiniz doğrultuda bu işi çok daha iyi yapabileceğimize inanıyoruz. Sizin desteğiniz ile TEV çok daha iyi yol alacaktır. Türk eğitim vakfının gelişmesine yönelik üniversite ile iş birliği başlatıldı. Bunun ile beraber bursiyerlerimiz ile diğer öğrencilerimizin gelişimlerine destek verecek konularında özellikle eğitim komitemiz çalışmalar başlatacak. Eğitenin eğitilmesi gibi özel bir çalışma için de bir fon ayırdık. Biz bugüne kadar Türkiye'de pek uygulanmamış, bursiyerler, iş adamları ve bilim adamlarının bir araya getirecek çalışmaları da yapacağız. Bu protokol sadece bir başlangıç" diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar protokolü imzaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.