Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti o üç vekile çok sert çıktı: Hedefte Altıok, Çam ve Bayır

AK Parti o üç vekile çok sert çıktı: Hedefte Altıok, Çam ve Bayır

AK Parti İzmir İl Teşkilatı haftaya hareketli başladı. İl Başkanlığı'nda önce İzmir milletvekilleri ardından AK Parti'li belediye başkanları İl Başkanı Delican'la görüştü. Toplantı sonrasında Başkan Delican, AK Parti'li milletvekilleriyle basın toplantısı düzenledi. Başkan Delican ve AK Parti'li vekiller CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı, Musa Çam ve Tacettin Bayır'ın HDP'nin de içinde bulunduğu Barış Blog'u'nun 22 Ağustos'ta yapacağı mitinge katılacağını açıklamasını sert bir dille eleştirdi. AK Parti o üç vekile çok sert çıktı

  • Ege Postası
  • 10.08.2015 - 18:01
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda her hafta Pazartesi günü rutin olarak gerçekleştirilen milletvekilleri zirvesine, AK Parti'li belediye başkanları da katıldı. İl Başkanı Delican ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun gerçekleştirdiği toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Delican, toplantıdan sonra milletvekileriyle basın toplantısı gerçekleştirdi. 

7 SAATLİK TOPLANTI 
Başkan Delican ilk olarak İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Kerem Ali Sürekli, Cemil Şeboy, Hüseyin Kocabıyık, İbrahim Turhan ile yaklaşık 4 saat süren özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Başkan Delican ve milletvekilleri AK Parti'li belediye başkanları Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Dahi Bakıcı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile de yaklaşık 3 saat görüştü. 

VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK
Toplantının ardından milletvekilleriyle birlikte basın açıklamasında bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, her hafta milletvekilleriyle bir araya geldiklerini belirterek, "Hem ilçe başkanlarımız hem de belediye başkanlarımızla birlikte yaptığımız toplantılarda teşkilatımızın daha verimli çalışmaları için milletvekillerimizin katkılarını alıyoruz. Milletvekillerimiz başka partilerinin vekilinin tatil yaptığı sıcaklarda sahada oldular. Partimizin vermiş olduğu programları harfiyen yerine getiriyorlar. Belediye meclis üyelerimizle ve yönetimlerle beraber istişarelerde bulunuyorlar. Belediye başkanlarımızla da istişare yapıyoruz. Belediyelerimizin bu zamana kadar ürettiği hizmetler konusunda bilgilendirilmesi ve katkı koyması için önce vekillerimizle 4 saat sonra da belediye başkanlarının da katılımıyla 3 saat toplamda 7 saatlik verimli toplantı gerçekleştirdik. Toplantılar sonrasında basın toplantısı yapmayı gelenek haline getirme kararı aldık" dedi.

 
HDP OY VEREN SEÇMENE İHANET ETTİ 
HDP'nin oy verenlere ihanet ettiğini ifade eden Başkan Delican, "Kamuoyunun yakından bildiği gibi bölücü terör örgütü PKK, barış ve huzurun düşmanı olduğunu bir kez daha göstermiş ve kanlı eylemlerine yeniden başlamıştır. Bu arada kendini bölücü terör örgütünün siyasi kolu olarak konumlandıran HDP, terör örgütünün kanlı eylemlerini hiçbir surette kınamadığı gibi, sırtımızı PYD ve bunun gibi yapılara dayıyoruz diyerek terör örgütüne açıkça destek vermektedir. PKK’nın siyasi taşeronu gibi çalışan HDP bütün siyasi tutum ve davranışlarıyla HDP’ye oy veren seçmenlere de ihanet ederek Türkiye partisi söyleminin yalan olduğunu ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. 

DELİCAN, CHP'Lİ VEKİLLERE SERT ÇIKTI 
Bir toplantıda Barış Blog'una katılacaklarını açıklayan CHP İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok, Musa Çam ve Tacettin Bayır'ı sert bir dille eleştiren Delican, "Bundan daha da vahimi, PKK saldırıları sonucu peşpeşe şehit cenazeleri gelirken, CHP İzmir Milletvekilleri HDP’lilerle sözde “barış blog'u” adı altında devletin terörle mücadelesini zaafa uğratmaya dönük mesai birliği yaparak kuruluş misyonuna da ihanet etmektedir. İzmirlilerin bilmesini istiyoruz ki, bu işbirliğinin amacı asla barış değil tam aksine devletimizin bölücü teröre karşı verdiği kahramanca mücadeleyi zaafa uğratmaktır" şeklinde konuştu. 

"ZAMANLAMA MANİDAR"
Ortak eylemin AK Parti - CHP koalisyon görüşmesinin liderler düzeyinde gerçekleştirildiği güne denk getirilmesinin manidar olduğunu söyleyen Delican şöyle konuştu: "Devletimizin güvenlik güçlerinin kamu düzenini sağlamaya yönelik meşru operasyonları ile eli kanlı terör örgütünün insanlık dışı saldırılarını eşdeğer görmek, devlet ile terör örgütünü birbirinin dengi olarak konumlandırarak sözde ‘barış’ çağrıları yayınlamak, en hafif ifadesiyle, gaflet olarak tanımlanabilir. Bu blog'dan beklenen PKK’ya kol kanat germeleri değil, PKK eylemlerini açıkça lanetlemeleridir. Terör ve şehitlerimiz konusunda duyarlılığını bildiğimiz İzmirli hemşerilerimizin bu düşündürücü işbirliğini gerektiği gibi değerlendireceğine inanıyoruz. Barış ve huzurun ancak terör örgütü mensuplarının silahlarını bırakıp ülkemizden çıkıp gitmeleriyle mümkün olacağını düşünüyoruz."

AK PARTİ'Lİ VEKİLLER DE TEPKİ GÖSTERDİ
Toplantıda AK Parti İzmir Milletvekilleri de CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Zeynep Altıok ve Musa Çam HDP'nin içinde bulunduğu Barış Blog'una katılacaklarını açıklamasına tepki gösterdi.  

KOCABIYIK: BARIŞ SÜRECİNİ BOZAN HDP'NİN KENDİSİDİR 
Hüseyin Kocabıyık, "Bu açıklamanın amacı CHP'nin HDP'li vekillerle barış blogu içinde yer alma kararıdır. Türkiye'nin vermekte olduğu mücadeleyi örseleyen bir tutumdur. HDP bölücü örgütün siyasi koludur. Bunda hiçbir şüphe yoktur. Böyle bir örgütün bu tür devletin teröre karşı verdiği mücadeleyi zaafa uğratma girişimi doğaldır. İzmir gibi duyarlı bir halktan büyük oranda oy alan CHP'nin böyle bir kötü blog'un içinde yer alması son derece düşündürücüdür. Sorulması gereken, CHP neden terör örgütünün doğrudan kolu olduğu anlaşılan bir partiyle böyle bir mesainin içine giriyor olduğu sorusudur. Türkiye'de AK Parti'nin 2013 de başlattığı bir barış süreci vardı. Bu barış sürecini bozan PKK'nın kendisidir. Ondan sonra eylemlere başlayan, güvenlik güçlerini şehit eden PKK'dır. HDP bir barış sürecinden bahsetmemiştir. HDP devlet harekete geçince barıştan söz  etmiştir. Bu aldatmacadır." 

TURHAN: AK PARTİ'NİN KURULUŞUNDAN BERİ VARDIR
İbrahim Turhan, "Öncelikle şunu iyi anlamak lazım. AK Parti,  kurulduğu günden beri Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlarının tamamının temel hak ve özgürlüklerden en geniş şekilde yararlanmasını kendisine ilke edinmiştir. Bu bütün programlarımızda yer alır. Ülkemizin ileri demokrasiye ulaşmasını sağlayan adımlar milli beraberlik ve kardeşlik sürecidir.   Bu her hangi bir partinin, örgütün dayatmasıyla yapılmış bir şey değildir.  Birliğe beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde demokratik parlamentonun yapası gereken, ortak bir gündemde toplanmasıdır. Cumhurbaşkanımızın teröre karşı siyasi partilere yaptığı çağrıya bir tek CHP lideri cevap verdi. Ama CHP’nin bu tutumunun dışında İzmir milletvekillerinin yaptıkları yanlıştır. CHP’li vekiller partilerinin temelinden ayrılıyor."

ŞEBOY: BİZİ ASIL ÜZEN...
Cemil Şeboy, "Bir ayağı parlamentoda olan ve bir ayağı dağda olan ve sonra barıştan söz eden HDP’yi anlarım ama onun yanında yer alan CHP vekillerini anlayamıyorum.Şu anda ölen askerlerimiz, sivil insanlarımız var.  Bu sivil insanların kanında hepsinin parmak izi vardır.  Hatta HDP’ye oy verenlerin de vardır. HDP kandırmıştır  seçmenini, demiştir ki ben artık mücadelemi parlamento içerisnde barış içerisinde yapacağım demiştir. Ama seçimden hemen sonra gerçek yüzünü göstermiştir. HDP eşittir PKK. Hiçbir farkı yoktur. Ama buna CHP milletvekillerinin alet olması, asıl bizi üzen odur"

ULEMA: HAİNLİK BLOG'U
Nesrin Ulema, "Beyaz gömleği ve sazıyla birlikte HDP'nin Türkiye partisi olmak için yola çıktığını mitinglerde dile getirdi. Bu ülkede yüzde 13 oy alan HDP'nin 11 Temmuz'da KCK'nın silahların tekrar harekete geçmesi ve sırtımızı PKK'ya PYD'ye dayadık mesajları ile 30'a yakın şehidimiz varken PKK'nın demokrasi mücadelesi verdiğini söylemesi HDP'yi PKK'nın sözcüsü durumunda olduğunun göstergesidir. Hainlik blog'u Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı oluşturulmuştur. Oluşturulan bu hainlik blog'una rağmen CHP İzmir milletvekillerinin sanki, bu olanların hiç biri yaşanmamış gibi HDP milletvekilleriyle bir barış blog'u oluşturmasını kamuoyuna sunuyoruz."

SÜREKLİ: BU HDP-CHP İTTİFAKININ İŞARETİ 
Kerem Ali Sürekli, "Olası erken seçimde CHP-HDP ittifakın işaretidir" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.