Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican'ın başkan olmasında 'Yıldırım' etki!

Delican'ın başkan olmasında 'Yıldırım' etki!

AK Parti İzmir’de Bülent Delican’ın il başkanı olarak atanmasında eski Bakan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın etkili olduğu öğrenildi. Delican’ın 2010 yılında dönemin il başkanı Ömür Kabak’la yaşadığı “Fazıl Say” polemiği ulusal basında yer almıştı. Delican 2009 ve 2011 yıllarında da il başkanlığı için Ankara’ya mülakata çağrılmıştı.

  • Ege Postası
  • 03.07.2014 - 16:49
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de Ömer Cihat Akay’ın Genel Merkezin isteğiyle 4 Haziran’da istifa etmesinin ardından yeni il başkanının kim olacağına yönelik başlayan süreç tamamlandı. Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican AK Parti İzmir Teşkilatı’nın yeni başkanı oldu.
 
YILDIRIM ETKİSİ
 
Partinin altıncı İzmir il başkanı olan Delican’ın  atanmasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı,Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın etkisinin büyük olduğu belirtildi. Son kararı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a isimlerle ilgili rapor veren  Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun, Yıldırım'la görüştüğü Yıldırım’ın  teşkilatı toparlama adına Delican ismini önerdiği öğrenildi.
 
ÜÇÜNCÜ DE OLDU!
 
İsmi uzun yıllardır il başkanlığı için sık sık gündeme gelen Delican, 2009 ve 2011 yıllarında  il başkanı olmaya çok yaklaşmıştı. Delican, o dönemlerde de Ankara’ya mülakata çağrılmıştı.
 
KABAK'LA ‘SAY KRİZİ’ YAŞADI
 
Delican,  2010 yılında il başkan yardımcısıyken parti teşkilatında yaşanan Fazıl Say polemiğinde baş  rol oynamıştı.2010 yılında  il başkan yardımcısıyken 29 Ekim  Cumhuriyet  Bayramı için konser organize etmek isteyen Delican, konsere "AKP'lilerin yüzde 95'i arabesk dinliyor" diyen dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ı davet edeceklerini açıklamıştı. Dönemin il başkanı Ömür Kabak ise bu durumu yalanlamış, “Bizim gündemimizde Fazıl Say'ı davet etmek yok. Fazıl Say'a bir şeyleri ispat etmek gibi bir amacımız yok”demişti.Kabak’ın açıklamaları sonrası Delican geri adım atmamış ve, “Davet ettik, 'İlla da gel demedik' kötü mü yaptı? Yaptığım açıklamanın arkasındayım” demişti. AK Parti İzmir’de il başkanı Kabak ve başkan yardımcısı Delican arasında yaşanan 'Say'  polemiği ulusal basında yer almış, günlerce konuşulmuştu.
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.