Dolar 32,2525
%-0.07
Euro 35,0726
%-0.04
Altın 2.466,670
%0.02
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili ADD'den Atatürk Orman Çiftliği satışına protesto

Dikili ADD'den Atatürk Orman Çiftliği satışına protesto

İzmir’in Dikili İlçesi’nde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürk Orman Çiftliği’nin ABD’ye satılmasını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 14:33

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 1983 yılında tıp fakültesi yapılması şartıyla verildiği Gazi Üniversitesi tarafından TOKİ’ye, oradan da ABD Büyükelçiliği’ne satılmasına bir tepki de Dikili Atatürkçü Düşünce Derneği’nden geldi.

“AYMAZLIĞIN VE İHANETİN SONUCUDUR”

Dikili Atatürk Meydanı’nda toplanan grup “Atatürk Orman Çiftliği Halkındır, Satılamaz” sloganı attı. Ardından grup adına ADD Dikili Şube Başkanı Ahmet Tutan tarafından okunan basın açıklamasında; “Atatürk Orman Çiftliği, Büyük Önder Atatürk’ün bozkırdan bir cumhuriyet başkenti yaratma idealinin en önemli ayaklarından biridir. AKP İktidarında, Atatürk’ün kişiliğine ve manevi hatırasına karşı yapılan saldırıların artarak devam ettiğini görmekteyiz. Bu saldırılar karısında iktidar yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar son derece cılız kalmakta ve halkımızı tatmin etmemektedir. Bugün Atatürk Orman Çiftliği’nin Çukurambar’da bulunan 37 bin metrekarelik arazisinin ABD’ye satıldığı kamuoyu gündemindedir. Dünyada emperyalizme karşı ilk ulusal savaşı veren Türk Milleti’ne önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetinin, terör örgütleri eliyle bölgemizi kana bulayan, emperyalizmin ağababası ABD’ye satılması aymazlığın ve ihanetin sonucudur” dedi.

ATATÜRK ANITINA YAPILAN SALDIRILAR KINANDI

Açıklamada ayrıca Sakarya’da, Siverek’te, Diyarbakır’da ve Zonguldak’ta, Atatürk anıtlarına yapılan saldırılar da kınandı. “Bu saldırıları yapan çağdışı zihniyet ve kişilere Türk hukuk ve adaletinin gerekli cezaları vermesini bekliyor ve takipçisi olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bu hain, yobaz ve emperyalizmin işbirlikçilerini şiddetle kınıyor ve uyarıyoruz” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.