Dolar 32,3387
%-0.06
Euro 34,8468
%0.16
Altın 2.392,960
%-0.16
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili Kaymakamı hayatını kaybetti

Dikili Kaymakamı hayatını kaybetti

Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, hayatını kaybetti. Kaymakam Sezgin'in vefatı, ilçede büyük üzüntü yarattı. Vali Ayyıldız da cenazeye omuz verdi

  • Ege Postası
  • 14.02.2017 - 09:07

EGEPOSTASI - Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bir süredir akciğer kanserine karşı mücadele eden ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 55 yaşındaki Kaymakam Sezgin gece 01.35'te son nefesini verdi. İlçede 2013'ten bu yana görev yapan evli ve iki çocuk babası Kaymakam Sezgin'in vefatı ilçede büyük üzüntü yarattı. 

KAYMAKAM İÇİN RESMİ TÖREN
Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin için İzmir Valiliğinde resmi tören düzenlendi. Sezgin'in naaşını İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve mesai arkadaşları omuzlayarak cenaze aracına taşıdı. 

Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Mustafa Nazmi Sezgin'in eşi Nurcan Sezgin, oğlu Halis Gökhan Sezgin, kızı Gökçe Sezgin ve mesai arkadaşları katıldı. Eşi Nurcan Sezgin ve çocukları tören sırasında gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz şöyle dedi:

"İki yıl komşu ilçede birlikte görev yaptığım meslektaşım ve büyüğümü genç yaşta kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Acımız büyüktür. Kendisini mütevazı kişiliği, çalışkanlığı, dürüstlüğü, beyefendiliği ve herşeyden önce iyi bir aile babası olarak hatırlayacağız. İdareci olarak ülkemize yaptığı değerli hizmetlerini unutmayacağız." 

VALİ: ŞEHİT SAYILIR
İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, "Biz halef selef olarak meslek hayatımızda çalışma arkadaşı olarak bulunduk. Mustafa Nazmi Sezgin ağabeyimiz dopdolu, çok güzel bir insan, iyi bir Müslüman, tam Anadolu evladı ve mesleğini de yaparken amansız bir hastalık nedeniyle Ahiret yolculuğuna çıktı. İnanıyorum ki bu amansız hastalık sebebiyle şehit de sayılır." dedi. 

Törenin ardından eşi Nurcan Sezgin ve kızı Gökçe Sezgin, Mustafa Nazmi Sezgin'in tabutuna sarıldı. Sezgin'in naaşını Vali Erol Ayyıldız ve törene katılan mesai arkadaşları, omuzlarında cenaze aracına taşıdı.

DİKİLİ HALKI KARŞILADI

İzmir Valiliği önünde düzenlenen resmi törenin ardından görev yaptığı Dikili’ye karayolu üzerinden konvoy eşliğinde getirilen Kaymakam Mustafa Nazmi Sezgin'n naaşı Dikili Hükümet Konağı önünde yüzlerce kişi tarafından karşılandı ve ardından helallik alınmak üzere hükümet konağı bahçesinde tertiplenen tören alanına götürüldü. Sezgin'in al bayrağa sarılı tabutuna ailesi, çalışma arkadaşları ve Dikilili vatandaşlar uzun uzun sarılarak ayrılmak istemedi.

Törene eşi Nurcan Sezgin, çocukları Gökhan Sezgin ve Gökçe Yanık ile damadı Çağrı Yanık’ın yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Dikili Cumhuriyet Savcısı Tunç Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Haykırer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Eray Çakır ve Dikili ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİYLE UĞURLANDI

Törende Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus ve Dikili Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şenay Yapar birer konuşma yaparak, duygularını dile getirdiler. Bina önünde helallik alınmasının ardından Sezgin’in naaşı, çok sevdiği sanatçı Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde memleketi Çanakkale’ye uğurlandı.  Sezgin, bugün ikindi vakti düzenlenecek cenaze törenin ardından Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Korubaşı köyünde toprağa verilecek.

Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin’in cenaze törenine katılan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Ne kadar üzgün olduğumuzu anlatamayız. Güzel yürekli, insan sevgisini kendine hep rehber edinmiş Kaymakamımızı, ağabeyimizi, üstadımızı kaybetmenin derin acısı içindeyiz. Ülkesini, ülkesinin insanını çok seven bir insandı. Hizmet aşkını, beyefendiliğini, karakterini örnek aldığımız, çok temiz, çalışkan bir insandı. Dikili aşığıydı, sevgi dolu bir insandı. Güzel hayalleri vardı. Çok erken kaybettik, nur içinde yatsın. Bu güzel insana Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.