Dolar 32,3399
%-0.06
Euro 34,8423
%0.15
Altın 2.392,670
%-0.17
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de KHK ile ihraçlara tepki

Dikili'de KHK ile ihraçlara tepki

İzmir'in Dikili İlçesi'nde, geçen 14 Temmuz'da yayımlanan 692 sayılı KHK ile memuriyetten ihraç edilen hemşire Şerife Yılmaz Atak ve sağlık memuru Evren Baykut için basın açıklaması yapıldı.

  • Ege Postası
  • 19.07.2017 - 13:23

SES İzmir Şubesi tarafından Dikili Devlet Hastanesi'nde yapılan basın açıklamasına SES Dikili Temsilciliği, SES Bergama Temsilciliği, CHP, ÖDP, EMEP, HDP, Dikili Haziran Hareketi, KESK ve Eğitim-Sen katıldı. Basın açıklamasında "OHAL'e boyun eğmiyoruz", "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Şerife Yılmaz Atak ve Evren Baykut yalnız değildir" yazılı pankart açıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı basın açıklaması SES İzmir Şubesi Eş Başkanları Fatih Sürenkök ve Hülya Ulaşoğlu tarafından okundu. Yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Darbe teşebbüsünü Allah'ın bir lütfu olarak nitelendiren siyasal iktidar, bu süreci siyasal, sosyal ve ekonomik olarak tam bir baskı sürecine dönüştürmüştür. Son olarak 14.07.2017 tarihinde yayımlanan 692 sayılı kanun hükmünde kararname ile onlarca kamu kurumundan 7 bin 348 kamu personeli daha memuriyetten çıkarılmış, yani ihraç edilmiştir. Böylece OHAL kanunsuzluğuna dayanılarak çıkarılan KHK'lar kapsamında kamudan ihraç edilenlerin sayısı 110 bini aşmıştır. Sağlık işkolunda 114 SES üyesi, toplam 789 kişi ihraç edilmiştir. Arkadaşlarımız Şerife Yılmaz Atak ve Evren Baykurt bu hukuksuz ihraçlardan sadece ikisidir. 15 Temmuz'un yıldönümü arifesinde yayımlanan bu son KHK ile kamuda başlatılan kitlesel kıyımın hukukla, adaletle ve evrensel hukuk ilkeleri ile açıklanacak hiçbir yanı olmadığı bir kez daha göz önüne serilmiştir" denildi.

Yapılan açıklamada "Daha birkaç gün önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işverenlere yönelik olarak 'Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz' diyerek OHAL'in işçi emekçilere açıkça bir savaş ilanı olduğunu itiraf etti" denildi.

Açıklamada ayrıca "SES olarak bir kez daha altını çiziyoruz. Somut delillere, yargı kararına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmaktan uzak bir şekilde verilen ihraç kararları hukuksuzdur. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya katılan KHK ile memuriyetten ihraç edilen hemşire Şerife Yılmaz Atak ise basın açıklamasında, "24 yıllık emeğimi bir gecede silemezsiniz" dedi. (DHA)

İzmir'de KHK ihraçlarına tepki

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.