Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır karıştı: Sur'da 4 polis yaralandı

Diyarbakır karıştı: Sur'da 4 polis yaralandı

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan ve operasyonlarla çatışmaların sürdüğü merkez Sur ilçesinde, 4 polis yaralandı.

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 17:43
Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan ve operasyonların sürdüğü merkez Sur ilçesinde çıkan çatışmalar sırasında atılan bir roket, merkez Yenişehir İlçesi'nde bir binanın çatı katına isabet ederek, hasara neden oldu. Sur'da PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis memuru keskin nişancı silahı Kanas ile açılan ateşte, 3 polis memuru da tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralandı. Yaralı 4 polis memuru hastanede tedavi altına alındı.

Sur ilçesinde PKK'lıların oluşturduğu barikatların kaldırılması, kazdıkları hendekleri kapatılması ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında bugün de çatışmalar çıktı. Çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı silahı Kanas ile açtığı ateşte 27 yaşındaki polis memuru Ahmet Sarıkaya, başından yaralandı. Durumu ağır olan Sarıkaya, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da hastaneye giderek, yaralı polis memurunun durumu hakkında bilgi aldı.

Sur'da öğleden sonra çıkan çatışmalar sırasında PKK'lılar tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 3 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesi yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülerek, tedavi altına alındı. Yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

ROKET BİNAYA İSABET ETTİ
Sur'da bugün çıkan çatışmalar sırasında atılan bir roket merkez Yenişehir İlçesi Lise Caddesi, Ali Emiri 5'inci Sokak üzerindeki Arma Yapı Apartmanı'nın B bloğunun çatısına isabet etti. Çatıda hasar meydana gelirken, polis ekipleri çatı katında incelemelerde bulundu.
Diyarbakır'da pazar günü yine Sur'dan bir roket Yenişehir ilçesinde özel bir hastanenin çatı katına, dün de bir binanın çatı katına isabet etmişti.



DİYARBAKIR VE KIZILTEPE'DE OLAYLAR ÇIKTI
Diyarbakır'da aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) iş bırakma eylemi kapsamında bugün merkez Sur İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürüyüş düzenleme kararı aldı. Kepenklerin kapalı olduğu kentte Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, yaklaşık 300 metre mesafedeki Dağkapı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Meydana giden caddeyi barikatlarla kapatan polis, meydana giremeyeceklerini belirterek, açıklamalarını yaparak dağılmalarını istedi. Protestocular bunun üzerine yaklaşık 30 dakika süren oturma eyleminde bulundu. KESK dönem sözcüsü Erdal Uysal'ın yaptığı açıklamanın ardından protestocular bölgeden ayrıldı.

Yürüyüşten ayrılan yaklaşık 300 kişilik bir grup merkez Yenişehir İlçesi'nde kentin en önemli caddesi Ekinciler Caddesi üzerinde toplandı. Caddeyi oturarak kapatmak isteyen gruba polis aracından yapılan anonslarda, "Bu size son uyarıdır. Dağılın, dağılmazsanız müdahale edeceğiz" denildi. Göstericilerin dağılmaması üzerine caddeyi kapatan gruba gaz bombası ve TOMA'lardan tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından dağılan göstericiler bir süre sonra yeniden aynı cadde üzerinde toplandı. Polis gruba yeniden müdahale ederek dağıttı.

Güvenlik güçleri, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürürken, kentin merkez Bağlar İlçesi'nde de olaylar çıktı. Burada da polis, yol kapatan göstericilere müdahalede bulundu. Kentin değişik semtlerindeki olaylar yer yer sürüyor.


KIZILTEPE'DE YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALESİ
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, bölgede bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek için yürümek isteyen grubun yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle polis izin vermedi. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Diyarbakır Sur, Mardin Dergeçit, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve gerçekleştirilen operasyonları protesto etmek isteyen KESK ve DİSK üyeleri ile HDP ve DBP'liler ilçenin eski Hastane Caddesinde toplanıp zincir oluşturarak yürümek istedi.

Polis, yürüyüşe izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermeyeceğini belirterek, grubun dağılmasını istedi. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince grupta bulunan bazı gençler polise taş ve havai fişek ile saldırdı. Polis ise, grubu biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı. Polisin müdahalesinden sonra gruptakiler ara sokaklara dağıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.