Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege - Akdeniz uçuşları yoğun geçiyor

Ege - Akdeniz uçuşları yoğun geçiyor

Türkiye’nin en turistik bölgelerinden Ege ve Akdeniz bölgeleri, Türkiye’de İstanbul Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları’nın ardına en çok yolcuya hizmet veren havalimanlarını barındırıyor.

  • Ege Postası
  • 27.02.2017 - 16:42

Başta Ege’nin en büyük kenti İzmir’deki İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Akdeniz’in en büyük iki şehri, Adana ve Antalya’daki birlikte en büyük kenti olan Adana Şakir Paşa Havalimanı ve Antalya Havalimanı olmak üzere, Bodrum, Dalaman, Isparta havalimanları özellikle turizm sezonunda hava trafiği açısından zirveye çıkarken, yolcu sayısında da bu mevsimlerde artış görülüyor. İzmir, Antalya ve Adana ise turizm sezonu dışında da oldukça kalabalık yolcu sayısına hizmet veriyor.

Antalya Havalimanı Türkiye’nin en yoğun üçüncü havalimanı olurken, İzmir Havalimanı dördüncü, Adana Şakir paşa Havalimanı da altıncı sıradaki yoğunluk yerleriyle uçak yolcularını varacakları yerlere ulaştırmak için 24 saat çalışıyor.

Alanya Gazipaşa, Isparta, Uşak gibi bölgesel havalimanlarında uçuş ve buna bağlı olarak yolcu sayısı kısıtlı konumdayken, diğer limanlarda İstanbul dışındaki illere ve hatta yurt dışına yoğun seferler sebebiyle yolcu ve bilet sayısı oldukça yüksek. Aydınlıların da uçuşlarında tercih ettiği Adnan Menderes Havalimanı’ndan İstanbul dışında en çok İzmir Adana uçak bileti satışı gerçekleştirilirken, Antalya’dan da İstanbul dışında yurt dışına yolcu yoğunluğu görülüyor. Adana’dan da yine İstanbul’dan sonra İzmir uçuşları kalabalık yolcu sayısına ulaşırken, buradan yurt dışına gerçekleşen uçuşlarda da ilk sırayı Almanya alıyor. Antalya’dan ise genelde dönüş turistlerini taşıdığı için yurt dışına Rusya uçuşları yoğunlukta. Yine Avrupa destinasyonları ve Ukrayna ile Orta Doğu uçuşları da yaygın.

Dalaman ve Bodrum’dan en çok İstanbul uçak bileti satışı gerçekleştiriliyor. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı da her geçen gün kapasite kullanım oranını arttırsa da, İstanbul dışında pek seçenek bulunmuyor. Kütahya Zafer Havalimanı, Hatay Havalimanı ile Denizli Havalimanları’ndan da İstanbul uçuşları ağırlıklı.

Aydın’daki yolcuların en yoğun kullandığı havalimanı Denizli olarak görülse de, gidilecek destinasyona göre tercihlerin Bodrum, Marmaris, İzmir Adnan Menderes, Isparta hatta Alanya Gazipaşa arasında değiştiği görülmekte. Yolcuların uçak seferleri arasında müsait saat, kendilerine uygun gün ve en uygun bilet fiyatları arasından tercih yaptıkları görülüyor.

2017 yılı itibariyle inşaatı devam eden Mersin Çukurova Havalimanı’nın da ekleneceği Akdeniz Bölgesi havalimanları listesi genişlerken, Ege Bölgesi için yakın dönemde herhangi yeni bir havalimanı inşaatı planlanmamış.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.