Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Bölgesi'ne kış geri geldi

Ege Bölgesi'ne kış geri geldi

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava, Ege Bölgesi'ni de vurdu. Ege'de bazı iller sağanağa teslim olurken, bazı illerde de kar yağışı görüldü. Bahar geldi derken, kış geri döndü

  • Ege Postası
  • 09.04.2015 - 13:54
İzmir'de bir süreden bu yana etkili olan yağmur yağışı, havanın soğumasıyla birlikte, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde kara dönüştü. İzmir- Manisa karayolunun Sabuncubeli Mevkii'nde de etkili olan kısa süreli kar yağışında, bir olumsuz görülmedi. Yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı.



İzmir'deki yağmur yağışı, bu sabah özellikle yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kent merkezinde 7 derece ölçülen sıcaklık, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli Mevkii ile kentin yüksek kesimlerinde sıfır dereceye kadar düştü. Kar ve olası don olayı nedeniyle Karayolları ile trafik ekipleri bölgede önlem aldı. Yüksek kesimler ise beyaza büründü. Kentte kar yağışı, havanın ısınmasıyla yerini yağmura bıraktı.

Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda da kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi. 



Denizli güne karla uyandı
 
Denizli'de hava sıcaklıklarındaki düşüş sonrası yüksek kesimlere kar yağdı. Kentin genelinde yüksek kesimlere, dün gece kar yağışı başladı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti. Denizli- Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkii'nde de kar yağışı kendini hissettirdi. Ulaşımda şimdilik herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Güne karla uyanan Denizlililer, Nisan ayında etrafı kaplayan beyaz örtüyle fotoğraf çektirdi. Günün aydınlanmasıyla birlikte kar yağışı durdu.



YOLLARDA KAR TEMİZLİĞİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kentin yüksek kesimlerinde ve bazı ilçelerinde sabah etkili olan kar yağışı sonrası beyaza bürünen yollarda temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Buldan, Babadağ, Çal, Bekilli, Çivril, Serinhisar, Kale ve Honaz'ın yüksek kesimlerinde karla mücadele eden ekipler, yolların kapanmaması için iş makineleri ile temizlik yaptı. İ

lçelere bağlı mahallelerin ana bağlantı yollarında başlatılan çalışmaların dışında, Denizli-Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkii'nde de karla mücadele edildi. İlçelerde, herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi.

Nisan'da Turgutlu'da kar yağışı
 
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nin yüksek kesimlerinde, havaların soğumasıyla birlikte kar yağışı başladı.

İlçe merkezine 35 kilometre mesafedeki 1500 metre rakıma sahip Dağmarmara Bölgesi; Güney, Ayvacık Hacıisalar, Yunusdere, Kuşlar, Karaköy, Kabaçınar, Kayrak, Gökgedik, Karaoluk, Osmancık, Ören ve Baktırlı mahalleleri güne karla uyandı. Park halindeki otomobillerin üzeri ile evlerin çatıları karla kaplandı. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar, Nisan ayında kar yağdığını görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. İlçe yollarında şu an için herhangi bir kapalı yolun bulunmadığı belirtildi.

Haciisalar Mahalle Muhtarı Ali Acar, "Sabaha karşı kar yağışı başladı. Halen sürüyor. Kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye kadar ulaştı. Yollar açık ama burası meyve diyarı. Erik, kiraz ve incir var. Bakalım ne olacak halimiz" dedi.



Kula, güne karla uyandı
 
Manisa'nın Kula ilçesi'ne Nisan ayında kar yağdı. Kula ilçesi kar yağışı ile beyaza büründü.

Kula'da saat 03.00 sıralarında başlayan ve 4 saat kadar aralıksız olarak yağan kar ilçenin beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu. Park halindeki otomobillerin üzeri ile evlerin çatıları karla kaplandı. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar, Nisan ayında kar yağdığını görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Sürgün verip, çiçek açan ağaçların üzerindeki karlar ilginç görüntüler oluşturdu ama üreticileri de üzdü. Bazı caddelerde eriyen kar, su birikintilerine neden oldu. (DHA)



45 yıl sonra nisan ayında kar yağdı
 
MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki yayla ve sultaniye üzüm bağları beyaz örtüyle kaplandı. Sarıgöl'de 45 yıl sonra ilk kez, nisan ayında kar yağdığı bildirildi.

Sarıgöl'de, dün gece başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimleri etkisi altına aldı. Sarıgöl'e bağlı Dadağlı, Dindarlı, Alemşahlı, Yeniköy, Kahramanlar, Şeyhdavutlar mahallelerinde etkili olan kar yağışı üzüm bağlarında zarara yol açtı. Sarıgöl Dadağlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktürk, 45 yıl önce nisan ayında kar yağdığını belirterek, "Ben böyle bir olayla ilk kez karşılaştım. Büyüklerimiz anlatırlardı, inanmazdım. Ama doğruymuş bunu bu yıl gördük. Bağlarımızda zarar var. Yetkililerin acilen incelemelerini istiyoruz" dedi.

Kar yağışından etkilenen üzüm bağlarında incelemelerde bulunan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, şöyle konuştu:

"Karın yol açtığı zarar nedeniyle TARSİM acilen olaya et atmalı. Bir süre önce de don olayından zararımız oldu. Çiftçilerimizin bankalara borçları var. Geçen yılın üzüm paralarını alamadılar ve perişan oldular. Bu yıl da rekoltemiz yaklaşık yüzde 40 düşük olacak."

Ziraat Odası olarak üzüm bağlarında uzun süre dayanıklı örtü sistemi kullanılması gerektiğini söylediklerini kaydeden Başkan Ülgen, devletten destek beklediklerini dile getirdi. (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.