Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Denizi'nde korkutan deprem

Ege Denizi'nde korkutan deprem

Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 05:48'de gerçekleşen deprem İzmir ve Manisa'da hissedildi. Öte yandan saat 11.56'da Manisa merkezde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem İzmir'de de hissedildi ve kısa süreli paniğe yol açtı. Artçılar devam ediyor

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 05:55

EGE POSTASI - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin tespitine göre göre Ege Denizi'nde saat 05:48'de 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, uzun süren sarsıntı İzmir ve Manisa'da hissedildi.

Depremin merkez üssüne Türkiye'den en yakın yerleşim yeri olarak ise Karaburun ilçesinin Tepeboz köyü olduğu açıklandı. Deprem İzmir çevresinde kısa süreli panik yarattı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan bu depremin ardından merkez üssü Ege Denizi olan onlarca artçı sarsıntı kaydedildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 11.56'da da 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Manisa olan deprem İzmir'de de hissedildi ve kısa süreli paniğe yol açtı.

Sarsıntıyla birlikte bir çok kişi işyeri ve evlerinden sokaklara çıktı. Telefonlara sarılanlar depremin merkezi üssü ve büyüklüğü hakkında bilgi almaya çalıştı. 

Geçtiğimiz günlerde de İzmir'in Karaburun açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, bazı binalarda çatlaklar oluşmuştu. Deprem; İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin batısındaki neredeyse bütün illerde de hissedilmiş, sarsıntı Çanakkele, Bursa, Manisa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın, Kırklareli, Kütahya, Yalova, Bursa, Edirne ve Tekirdağ'da paniğe yol açmıştı.İzmir'de günlerdir artçı sarsıntılar sürmüştü.

Depremlerin ardından bakanlıktan  İzmirlilere 7 maddelik öneri

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.