Dolar 32,3451
%-0.04
Euro 34,8649
%0.21
Altın 2.384,570
%-0.51
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden anlamlı işbirliği

Ege Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden anlamlı işbirliği

Ege Üniversitesi Rektörlü ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü arasında sigara bırakma tedavilerinde yeni yaklaşımların geliştirilmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

  • Ege Postası
  • 20.10.2017 - 13:58

Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu’nda Ege Üniversitesi Rektörlü ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün sigarayı bırakmak için yapılacak çalışmalar için yaptığı iş birliği için imza töreni düzenledi. İmza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Yenal Duğral ve Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdür vekili Prof. Dr. Ali Saffet Gönül katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, imzalanan protokolle sigara ölümlerinin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek,  “Hepimizin bildiği gibi sigara tüketimi toplum sağlığını ve geleceğimizi tehdit etmeye devam edensen önemli sorunlardan birisi. Rakamlarla bakıldığında be daha net görünüyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2015 rakamlarına göre gerekli önlemlerin alınmaması halinde 2030 yılında sigara nedeniyle dünyada 8 milyondan fazla kişinin hayatını kaybedeceği öngörülüyor. Üzülerek söylemek isterim ki, ülkemizde sigara kullanımının neden olduğu pek çok can kaybı var. Önlenebilir bir ölüm sebebi olmasına rağmen ülkemizde sigaranın sebep olduğu ölümlerin sayısı trafik, terör, iş kazasına bağlı diğer ölümlerin toplamından 5 kat daha fazla. Hayata  geçirilen bu protokol ile amacımız, sigara tüketen vatandaşlarımızın bu alışkanlığı bırakması ya da içme sıklığını azaltmak için yeni yaklaşım geliştirilmesini kapsıyor. Toplum sağlığını ilgilendiren önemli bir soruna karşı verilen mücadelede Ege Üniversitesi’nin ve hocalarının yer almasından dolayı gurur duyuyorum. Bu gibi çalışmalar bilimsel anlamda olduğu kadar, milletimize olan borcumuzu ödemek için de çok değerli" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdür vekili Prof. Dr. Ali Saffet Gönül, imzalanan protokol ile sigara bırakma tedavilerinde bilimsel verilerle kanıtlanmış olan psikolojik destek yaklaşımlarının sigara bırakma polikliniklerinde kolay uygulanabilir bir modül haline getirilmesini, oluşturulan modülün etkiliğinin saptanması ve kullanıma hazır hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte oluşturulacak psikolojik destek modülünün il genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde kullanıma kazandırılacağını ifade eden Gönül, projenin tüm ülkeye örnek olmasının amaçladıkları da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi adına Rektör Budak ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Duğral, iş birliği protokolünü imzaladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.