Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ yalanıyla dolandırmaya kalktılar

FETÖ yalanıyla dolandırmaya kalktılar

İzmir'de, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, FETÖ'yle bağlantılarının tespit edildiği yalanıyla korkuttukları vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 2 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. 

  • Ege Postası
  • 23.12.2016 - 15:37

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, telefon dolandırıcılığıyla vatandaşları kandıran kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Geçen çarşamba günü telefon dolandırıcıları, Güzelbahçe İlçesi Yelki Mahallesi'nde yaşayan bir çifti arayıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra, "FETÖ/PYD kapsamında gerçekleştirilen operasyonda adınız var" diyerek korkuttu. Banka hesaplarındaki paraları çekip, gönderecekleri ekibe teslim etmelerini istedi.

Dolandırılmak istenen çiften Z.D., parasını çekmek için gittiği bankada gergin hareketleri nedeniyle dikkat çekti. Banka görevlilerinin ihbarıyla olay yerine polis geldi. Polis ekipleri Z.D.'yi takibe aldı. Bu sırada Z.D.'nin eşi R.D. ise Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayarak durumu anlattı. Harekete geçen jandarma ekipleri, taksiyle parayı almak için ailenin evine gelen B.A. ve M.S. adlı 2 şüpheliyi yakaladı. B.A.'nın 11 ayrı suçtan, M.S.'nin ise 12 ayrı suçtan poliste kaydının bulunduğu, ayrıca M.S.'nin 4 ayrı suçtan arandığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.S. tutuklanırken, B.A. ise serbest kaldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.