Dolar 32,4718
%-0.03
Euro 34,8523
%0.13
Altın 2.419,700
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Farkına varılmak için yürüdüler

Farkına varılmak için yürüdüler

İzmir'in Çeşme ilçesine Engelliler Haftası nedeniyle yurdun çeşitli bölgelerinden gelen Zihinsel Özürlüler Federasyonu üyeleri farkındalık yaratmak için yürüdü.

  • Ege Postası
  • 10.05.2017 - 17:15

Türkiye'nin birçok ilinden gelen 250 zihinsel ve bedensel engelli Sıdıka Kelami Ertan Lisesi Öğrenci Bandosu eşliğinde Çeşme'deki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler ve Alaçatı Salı Bisikletçileri grubu üyeleri de destek verdi. 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Çeşme'ye, Türkiye'nin her yerinden engellilerin, aileleriyle birlikte gelerek farkındalık yaratmak istediğini belirten Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz, "Özel çocuklarımızın, gençlerimizin, eğitim, sağlık, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri ve onların ailelerinin yaşam kalitelerini arttırıp, sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve onların da herkes gibi eşit hayat koşullarını sağlamak için mücadele ediyoruz. Ülkemizin yaklaşık yüzde 13'ü engellidir. Bu grup içinde de en dezavantajlı grup olan zihinsel engellilerdir. Hayatın gerçeği olan bu kesim, tüm engelli grupları ötekileştirmeden, onlara acımadan, üretken, kendine yeter bireyler haline getirme sürecinde toplumun her kesimine görev düşmektedir. Bu amaçla bir araya geldiğimiz özel farkındalık günlerinin, onların ve ailelerinin mücadelesine yeni umutlar katmasını diliyorum" diye konuştu.

Ege Zihinsel Engelliler Koruma Derneği Başkanı ve Zihinsel Özürlüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Yaşar da ilk kez düzenlenen Çeşme Zihinsel Engelliler Şenliği'ni bundan sonraki yıllarda sürdürmek istediklerini açıkladı. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.