Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7793
%-0.03
Altın 2.394,640
%-0.09
Bist-100 10.241,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'daki yangında 80 hektar orman yandı

Foça'daki yangında 80 hektar orman yandı

Foça’nın Yeni Foça Mahallesi’nde 13.00 sıralarında yangın başladı. Yüksek kesimlerde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızla yayılırken, şu ana kadar süren çabalar alevleri durdurmaya yetmedi. Yangın gece kontrol altına alınabilirken, sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Alevler gece durdurulabildi

  • Ege Postası
  • 18.04.2017 - 08:55

EGEPOSTASI – İzmir’in turizm cenneti Foça’da yemyeşil çam ormanlarına ateş düştü. Öğle saatlerinde aynı anda bir kaç yerde birden başladığı öğrenilen ve hızla kontrolden çıkan yangın gece geç saatlerde kontrol altına alınabildi. 80 hektar yeşili küle döndüren yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

Foça’nın Yeni Foça Mahallesi’nde Kızıldağ mevkiinin yüksek kesimlerde saat 13.00 sıralarında yangın başladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılırken yolun karşı tarafına, yazlıkların bulunduğu bölüme de atladı, gökyüzünü simsiyah duman kapladı, çevrede oturanlar yoğun duman nedeniyle soluksuz kaldı. Vatandaşlar Orman Müdürlüğü ve belediye itfaiyesini telefon yağmuruna tuttu.

Yangını söndürmek için 30 arazöz ve 6 dozer ile söndürme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, bir süre sonra uçakla havadan müdahale de başladı. Olay yerine gelen Foça Kaymakamı Ali Çetin ve Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ da söndürme çalışmalarını takip ediyor. Ancak şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılıp Foça’ya doğru ilerleyen yangın henüz kontrol altına alınamadı. Yangının yüksek kesimde, aynı anda birkaç yerde birden başlaması sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. Jandarma bölgede geniş önlem aldı. Bazı vatandaşlar, yangına yeterince hızlı müdahale edilmediğini savundu. 

2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI 

Bölgede iki yıl önce de sabotaj sonucu yangın çıktığını belirten vatandaşlar, yeşil kalan bölgenin ise bugün çıkan alevlere yenik düştüğünü belirtti. 2011 yılında da bu bölgede yangın çıkmış ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 3 zanlı yakalanmıştı. Tutuklanan 3 zanlının PKK ile bağlantısı ortaya çıkmıştı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Sabotaj ihtimali olabilir mi'” şeklindeki soruya ise “Bilmiyorum, daha sonraki süreçte belli olacak” dedi. 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Yangın gece saatlerinde güçlükle kontrol altına alındı. Yaklaşık 80 hektarlık alanın zarar gördüğü yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.

ARICI ŞÜPHESİ DE VAR

Foça Kaymakamı Ali Çetin, yangının çıkış nedenine ilişkin kesin bir bilgi bulunmadığını bildirdi. Yetkilerden alınan bilgiye göre, yangının arıları uzak tutmak için kullanılan körük sistemindeki ateşten çıkabileceği öne sürüldü. Ekipler yangında arıcıların ihmali olup olmadığını araştırıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.