Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençlere uygulamalı deprem eğitimi

Gençlere uygulamalı deprem eğitimi

Temel Afet Bilinci konusunda eğitim çalışmaları yapan Bornova Belediyesi, ilçede bulunan okullarda yaptığı çalışmalara devam ediyor. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verilen eğitimlerde kısa zamanda 36 okulda 3 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı. 36 okulda 3 bin öğrenciye ulaşıldı

  • Ege Postası
  • 15.05.2016 - 10:40

İZMİR - Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’nce vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla yapılan eğitim çalışmaları devam ediyor. Temel Afet Bilinci konusunda ilçe sınırları içinde bulunan 36 okulda 3 binin üzerinde gence ulaşıldı. Karşıyaka Belediyesi ile işbirliği yapılarak hazırlanan ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer tarafından verilen eğitimlerde similasyon tırı ile gençlere deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösteriliyor.

Korunma teknikleri gösterildi

Son olarak Süleyman Demirel Çok Amaçlı Lisesi’nde verilen eğitimlerde, bir tarafı açık olarak tasarlanan tırın içine gruplar halinde alınan çocuklara değişik büyüklüklerde ki deprem sarsıntıları yaşatılarak yapılması gereken ve hayati önem taşıyan kendini koruma teknikleri gösterildi. Eğitimlere Karşıyaka Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ömer Karaca da katılarak deprem sınrası arama kurtarma konularında bilgi verdi.

Ülkemizin Birinci Derece Deprem Kuşağı’nda yer aldığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Deprem anında doğru davranışların sergilenmesi bir çok kişinin hayatını kurtarabilir. Bunun için biz de eğitimler düzenleyerek bu farkındalığı geliştirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize ve çocuklarımıza ulaşırsak onların ailelerine de ulaşmış oluruz. Böylece daha fazla kişi bu bilgilerden faydalanacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.