Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göğüs Hastanesi hijyen testinden geçti

Göğüs Hastanesi hijyen testinden geçti

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 'hijyen kontrol testi'nden başarıyla geçti.

  • Ege Postası
  • 01.03.2017 - 11:33

Hastanenin Yoğun Bakım, Ameliyathane ve Acil Servis gibi özellikli birimlerinde yüzey temizliğinin hastane standartlarına uygunluğu hijyen kontrol testi ile 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde ölçülüyor. Yüzeyden alınan sürüntü örneğinde patojen (hastalık yapan) mikroorganizmalar dahil canlı kaynaklı organik atıkların yoğunluğu 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde ölçülüyor. Temizliği yapılmış yüzeyde yapılan ölçümde belli bir sayısal değerin üzerinde sonuç alındığı zaman ilgili alanda yapılan temizlik işlemi nicelik ve nitelik açısından yeniden gözden geçiriliyor. Ölçüm değerleri istenilen düzeyin altına inene dek düzeltici işlemler devam ediyor. Temizlik öncesi ve sonrası yapılan ölçümler hastanenin Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından çevresel ve hastane kaynaklı enfeksiyonları önlemek amacıyla kaydedilip takip ediliyor. Özellikle hasta ve çalışanların sık kullandıkları yüzeyleri (tıbbi cihazlar, masalar, yataklar, kapı kolu v.b) hedef alan yöntem ile hastanede yapılan temizlik bu test sayesinde kanıtlanmış oluyor.

Testin amacının, hastanede oluşabilecek sağlık hizmeti kaynaklı enfeksiyonların önüne geçmek olduğunu vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı ve aynı zamanda hastane enfeksiyon kontrol hekimi Doç. Dr. Güneş Şenol, "Hastanemizin Enfeksiyon Kontrol Komitesi olarak hastane içinde yapılan temizlikle yakından ilgileniyoruz. Temizlik ve hijyen kavramları birbirleriyle çok yakın ancak farklı kavramlar. Bir alan temiz gözükse bile hijyenik olarak yeterli olmayabilir. Özellikle Yoğun Bakım Ünitesi, Ameliyathane, Acil Servis gibi kritik alanların belirli hijyen standardına uygun temizlenmesi gerekmektedir. Dr. Suat Seren'de uygulanmaya başlanan hijyen kontrol testi sayesinde hastanemizde yapılan temizliğin sağladığı hijyen düzeyini objektif olarak değerlendirebiliyoruz. Böylece olası bulaşma ve hastalıkları azaltmayı amaçlıyoruz. Şu anda haftalık olarak tekrarladığımız bu testle yapılan temizliğin hangi noktalarda daha çok iyileştirilmesi gerektiğini belirleyerek çalışmalarımıza başladık" dedi.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız da "Hizmet kalitemiz hususunda bizleri hedeflerimize doğru götüren önemli gelişmeleri birer birer tamamlamaktayız. Bu hedeflerimizden biri de hastalarımıza temiz bir hastane ortamı sunmak ve bu temizliği korumaktır. Hijyen kontrol testi hastane içi temizliğin kontrol edilmesini sağlayan önemli bir uygulamadır. Yeni uygulama ve gelişmelerle halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.