Dolar 32,3761
%-0.32
Euro 34,7143
%-0.26
Altın 2.400,070
%-0.93
Bist-100 10.168,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe için flaş gelişme: Stadın önündeki son engel de kalktı

Göztepe için flaş gelişme: Stadın önündeki son engel de kalktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın önceki yıllarda ihalesine çıktığı ancak mahkeme tarafından iptal edilen yeni Göztepe Gürsel Aksel Stadı projesi için engel kalmadı. Merakla beklenen stat projesi için geçen yılki acele kamulaştırma kararının ardından gerekli imar düzenlemesi de tamamlandı. Göztepe için flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 28.02.2017 - 11:22

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Göztepe camiasının stat hasretine son verecek yeni tesis çalışması için son engel de aşıldı. Bu sefer işi şansa bırakmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı stat arazisi için gerekli imar düzenlemesini tamamlayarak askıya çıkardı.

BU SEFER STADA ENGEL KALMADI

Önceki yıl inşaatına başlanan ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazları sonrasında mahkeme tarafından iptal edilen Göztepe'nin yeni stat projesi için flaş bir gelişme daha yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ihale için gün saydığı Konak'ın Güzelyalı semtinde inşa edilecek yeni Gürsel Aksel Stadı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kritik bir duyuru geldi. Stat yapılması planlanan ve eski spor tesislerinin yer aldığı 37 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için yeni çalışma yürüten bakanlık, hazırlanan imar planlarını bir ay süresince askıya çıkardı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK'

Bakanlığın hazırladığı yeni imar planlarına askı süresi içerisinde itiraz gelmediği takdirde planlar kesinlik kazanacak ve ihaleye çıkılarak stadın yapımına başlanabilecek. Ancak planlara belediyeler, meslek odaları ya da vatandaşlardan itiraz geldiği takdirde ise sürecin nihai sonucu ya da olası yargı kararı beklenecek ve stadın yapımı yine gecikecek.

MAHKEMENİN İPTAL GEREKÇELERİ ORTADAN KALDIRILDI, SIRA YENİ İHALEDE

Öte yandan, geçen yıl Bakanlar Kurulu'nun aldığı acele kamulaştırma kararı ile birlikte stat projesinde krize yol açan mülkiyet sorunu da giderildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hisselerini stat yapılması koşulu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrettiği alanda yer alan özel şahıslara ait bölüm de 26 Ocak 2017 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü' adına tescil edildi. Böylece Göztepe'nin yeni stadı için bürokratik işlemler büyük ölçüde tamamlandı ve stadın önünde hukuki anlamda bir engel kalmadı. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davada kamulaştırma yapılmadan ve imar planı hazırlanmadan inşaata başlandığı gerekçesiyle tesisin yapım ihalesi yargı tarafından iptal edilmişti. Son gelişmelerin ardından stadın önü açıldı ve gözler yapım ihalesi için Ankara'ya çevrildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.