Dolar 32,3806
%-0.13
Euro 34,6926
%-0.32
Altın 2.406,000
%-1.19
Bist-100 10.096,00
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: Evet'i savunamayanlar saldırıya başladı!

Güven: Evet'i savunamayanlar saldırıya başladı!

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın CHP'yi hedef alan açıklamalarda bulunduğunu gündeme getirdi, AK Parti yöneticileri ve bakanlarına "İzmir edebi" hatırlatması yaptı. CHP'li Güven'in hedefinde Delican ve bakanlar:

  • Ege Postası
  • 23.03.2017 - 13:15

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın referandumla ilgili son günlerde CHP'yi hedef alan açıklamalarına ve kente gelen bakanların gerçekleştirdikleri değerlendirmelere yazılı açıklamayla karşılık verdi.

Güven açıklamasında, "Referandumda Evet ' denilmesi için mantıklı tek sebep bulamayanlar, İşi hayırcıları suçlamaya ve hakarete dökmeye çalışıyorlar. İzmir'de de AKP İl Başkanı Bülent Delican'ın ve kente gelen Bakanların yapmaya çalıştığı budur. Ama biz İzmir'e ve İzmirlilere yakışan üslubumuzu bozmadan, çekilmek istediğimiz o seviyesiz tartışmaların içine girmeyeceğiz" dedi.

Güven açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

EVET'İ SAVUNAMAYANLAR SALDIRAYA BAŞLADI

Son günlerde görüyoruz ki, Türkiye'nin içinde bulunduğu olağanüstü günlere, ülkenin geleceğini ilgilendiren bir referanduma giderken, AKP yürütmeye çalıştığı ama halka tek bir haklı gerekçe bile sunamadığı "Evet" kampanyasını, Hayır diyenlere çamur atma ve hakaret etme kampanyasına dönüştürmüştür. Evet'i savunamayanlar hakarete ve saldırıya başladı. AKP'li yöneticiler hala bu referandumu bir parti meselesi olarak, saltanatlarının devamı olarak görmekte ve bunun karşısında duran kim olursa olsun suçlamaktadırlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve partimizi, dolayısıyla partimizi her seçimde İzmir'de açık ara birinci yapan İzmirlileri hedef alan bu asılsız, manasız ve seviyesiz ithamları elbette ki cevap verecek değerde bulmuyoruz. Bizler, tüm İzmir ve Türk halkıyla birlikte, AKP'nin bu suçlamalarına cevabımızı, 16 Nisan'da sandıkları hayır oylarıyla patlatarak vereceğiz."

BOŞ LAFLARLA UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın açıklamalarının, kültürü, edebi ve aydınlığıyla öne çıkan İzmir'e ve İzmirliye hakaret olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Güven "Biz işimize bakacağız, onlar gibi koltuk koruma, saltanatı sürdürme gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz memleketin ve cumhuriyetin geleceği. Kimseyi Evetçi, Hayırcı diye ayırmadan seviyor ama tüm İzmir ile birlikte 16 Nisan'da Hayır diyoruz. Bizim boş lafla, AKP'li yöneticilerin koltuk sevdasıyla uğraşacak zamanımız yok. "Evet" denmesi için halka bir sebep sunamayanları kendi öfkeleri, suçlamaları ve çaresizlikleriyle baş başa bırakıyoruz."ifadeleri kullandı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.