Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU eski Genel Müdürü Köseoğlu’ndan açıklama: Elektrik faciasında İZSU’nun sorumluluğu yok

İZSU eski Genel Müdürü Köseoğlu’ndan açıklama: Elektrik faciasında İZSU’nun sorumluluğu yok

İZSU eski Genel Müdürü ve şu anda da Adana Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Ali Hıdır Köseoğlu, Alsancak’ta yaşanan ölümlü elektrik faciasının sorumluluğunun İZSU'ya ait olmadığını söyledi. Köseoğlu açıklamasında, "İZSU Genel Müdürlüğü 7 bin çalışanı ile çok önemli bir kurumdur. İzmir'e hizmet etme noktasında yıllardır teknik birikimi ve deneyimiyle çalışmaktadır. Sürecin başından bu yana bilirkişi raporlarında sabit olduğu gibi İZSU bünyesinde çalışan hiçbir teknik idari personelin bu işte sorumluluğu bulunmamaktadır. Hatası olmayan kurum çalışanlarını zan altında bırakmak ve onlara ağır ithamlarda bulunmak hem hukuken hem vicdanen yanlıştır" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2024 - 23:11
  • Güncelleme: 25.07.2024 - 23:16

 İzmir'in Konak ilçesinde, yoğun yağmur sırasında yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isterken elektrik akımına kapılan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay hayatını kaybetmesi nedeniyle dönemin İZSU Genel Müdürlüğünü yapmış olan Adana Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu,  5ocakgazetesi.com’a özel açıklama yaptı. 

Gazetede yer alan haberde, Köseoğlu "İZSU, 12 bin km² sorumluluk alanı, 30 ilçe, 1200 köyden sorumlu ve 7000 çalışanı olan bir kurum. Teknik olarak her mahalle ve sokakta yapılan tamiratları bilmek ve takip etmek mümkün değil" dedi.

Kabloyu yüzeyde bırakarak kazaya sebebiyet verdiler

Kazanın, enerji kablosunun standart derinliğe döşenmemesinden kaynaklandığını ifade eden Köseoğlu, "Gediz kabloyu 80 cm derinliğe döşemiş olsaydı kaza yaşanmazdı. Kabloyu yüzeyde bırakarak aşınmasına ve kazaya sebebiyet verdiler" şeklinde konuştu.

İZSU'nun olay yerinde 04 Ocak 2024 tarihinde yaptığı ızgara tamiratından sonra herhangi bir çalışmasının olmadığını belirten Köseoğlu, 9 Ocak 2024 tarihinde GDZ'nin kablo onarım çalışması sırasında asfaltı bozduğunu ve onarım yapmadan bıraktığını söyledi.

Köseoğlu "İZSU olay yerindeki 3 adet ızgarayı 04 Ocak 2024 tarihinde yapmıştı. Izgara çevresi asfalt onarımını ise Büyükşehir yine aynı tarih 04 Ocak 2024 tarihinde tamamlamıştır. Bu tarihten sonra bu noktada İZSU’nun herhangi bir çalışması müdahalesi olmamıştır. 9 Ocak’ta GDZ tarafından yapılan kablo onarım çalışmasında ızgara arasındaki asfaltı bozulduğu fotoğraftan anlaşılmaktadır ve Nisan 2024 tarihindeki sokak görüntüsüne bakıldığında kaplama onarımı yapılmamış olduğu yâda daha sonra tekrar onarım yapıldığı ve kaplama yapmadan bıraktığı anlaşılmaktadır" dedi.

Köseoğlu şunları söyledi:

İZSU Genel Müdürlüğü 7 bin çalışanı ile çok önemli bir kurumdur. İzmir'e hizmet etme noktasında yıllardır teknik birikimi ve deneyimiyle çalışmaktadır. Sürecin başından bu yana bilirkişi raporlarında sabit olduğu gibi İZSU bünyesinde çalışan hiçbir teknik idari personelin bu işte sorumluluğu bulunmamaktadır. Hatası olmayan kurum çalışanlarını zan altında bırakmak ve onlara ağır ithamlarda bulunmak hem hukuken hem vicdanen yanlıştır. İZSU gibi büyük kurumun genel müdür, yardımcı, daire başkanı gibi kişilerin bir mazgal tamiratı yada küçük çaplı bir işi takip etmesi mümkün değildir. Genel müdürlük makamı daha çalışmalarında rutin olan basit işlemleri alt kadroları vasıtası ile takip ederler. Görev dönemimde o bölgeye ilişkin söz konusu kazanın yaşadığı alanla ilgili tarafıma şikayet ulaşmamıştır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.