Dolar 32,5745
%0.18
Euro 35,0500
%0.22
Altın 2.456,190
%0.84
Bist-100 10.521,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU gecikti, krizin faturası Konak'a

İZSU gecikti, krizin faturası Konak'a

İzmir'in en gözde mekanlarından Alsancak'ta başlayan altyapı çalışmaları hem esnafı hem de vatandaşı vurdu. Adeta koca bir şantiyeye dönen semtte yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanması İZSU'daki gecikme nedeniyle ertelenirken, yaşanan sıkıntılar ise asıl darbeyi ara sokaklara vurdu. Konak Belediyesi tarafından sokaklarda yürütülecek kentsel tasarım çalışması söz konusu gecikmeden dolayı 2016 yazına kalırken, Alsancak'ın eski haline dönmesi ise Ekim aynı bulacak. Çalışmalar Ekim'e kadar sürecek

  • Ege Postası
  • 12.08.2015 - 13:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki kazılara kış aylarında yasak getiren söz konusu düzenlemesi gereği Alsancak'ta geçtiğimiz aylarda topyekün başlayan altyapı düzenleme çalışmalarıyla ilgili yaşanan sıkıntı bir türlü bitmek bilmiyor. Şantiyeye dönen Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Alsancak'ın ara sokaklarında yaşanan çile ve toz toprak manzaralarının yaşanan gecikme nedeniyle yaklaşık iki ay daha devam edeceği öğrenildi.
 
 
İZSU GECİKTİ, KONAK BELEDİYESİ ZORDA KALDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Alsancak'a yönelik olarak başlatılan altyapı yenileme çalışmalarıyla ilgili ihale ve inşaat sürecinde yaşanan gecikmeler semtin ara sokaklarına olumsuz yansıdı. Yaz aylarının tamamlanmasına sayılı haftalar kalırken, okullar açılmadan önce bitirileceği söz verilen söz konusu çalışmalarda gecikmenin faturası ise Konak Belediyesi'ne kaldı.


 
KENTSEL TASARIM PROJESİ GECİKME NEDENİYLE 2016'YA ERTELENDİ
Kanal, yağmur suyu ve atık su hatlarında planlanan yeraltı çalışmalarının henüz tamamlanamaması nedeniyle sokaklarda yapılacak yenileme çalışmasını da ertelemek zorunda kalan Konak Belediyesi, vatandaşlara adeta saç baş yoldurtan çilenin sona ermesi için çözüm yolları arıyor. Çalışmalar için tanınan sürenin daralması nedeniyle sokaklarda başlayacak kapsamlı kentsel tasarım projesini 2016 yılının yaz aylarına ertelemek zorunda kalan Konak Belediyesi, İZSU ekiplerinin Ağustos ayı sonunda tamamlayacağı çalışmaların ardından kendi çalışmalarına start verecek.
 
ÇALIŞMALAR EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK
Yaklaşık bir buçuk ay süresince kazılan alanların kapatılması için uğraşacak olan ilçe belediyesi, ardından yolların asfaltlanması ve kaldırımlarda yapılacak düzenleme çalışmalarının ardından vatandaşların rahat nefes almasını sağlayacak. Ancak, çalışmalarını Ekim ayına kadar tamamlamayı planlayan Konak Belediyesi, Büyükşehir'de yaşanan gecikme nedeniyle bir başka sıkıntıyla daha karşı karşıya kaldı.
 
BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYESİNE DESTEK VERECEK
Sezon başında asfalt şantiyesi mühürlenen ve dışarıdan ihale yoluyla malzeme almak zorunda kalan Konak Belediyesi, sıkışan iş takvimi nedeniyle ilçe geneline hizmet götürmekte gecikince sokaklardaki faaliyetlerinin tamamlanabilmesi için de Büyükşehir Belediyesi'nden destek alacak. İki belediyenin ortak çalışması ile sokaklar tekrar asfaltlanarak normale dönecek ancak, çalışmaların bitirilmesi okulların açılmasından sonraya kalacak ve Ekim ayının ilk haftalarına dek semtteki inşaat çalışmaları sürecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.