Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Müdürlüğü boşaltın ben geliyorum dedi olan halka oldu

İl Müdürlüğü boşaltın ben geliyorum dedi olan halka oldu

Alsancak Behçet Uz Hastanesi’ne ait bahçede “Kaçak” olarak faaliyetlerine devam eden ve yeni bir binaya taşınması planlanan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün aldığı karar ortalığı karıştırdı. Yeni adres olarak Kahramanlar’da 25 bini aşkın vatandaşın ve toplam 10 mahallenin faydalandığı Kahramanlar Aile Sağlığı Merkezi ile Ferit Eczacıbaşı Verem Savaş Dispanseri’ni seçen müdürlüğün bu yöndeki hazırlıkları bölgedeki vatandaşları huzursuz ederken, konu hakkında resmi makamlara şikayet üstüne şikayet yağdı.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 13:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Kahramanlar’da fuar bölgesi arkasında faaliyet gösteren iki ayrı sağlık kurumu hakkında son günlerde ortaya çıkan iddialar bölge halkı ve vatandaşları büyük bir huzursuzluğa sürüklerken, sağlık kavramına verilen önemi de gözler önüne serdi. İzmir’in merkezi sayılabilecek bir noktada 25 bini aşkın vatandaşın faydalandığı sağlık kurumlarına ait iki ayrı merkez, yine bir başka sağlık kurumunun idari hizmetlerinde kullanılmak amacı ile boşaltılmak istenince, mahalleli de duruma isyan etti.



“BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN”
Alsancak Behçet Uz Hastanesi bahçesinde faaliyet gösteren ve taşınması gündeme gelen İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yeni hizmet binası bulmayınca, Kahramanlar’daki Akıncılar Caddesi girişinde yer alan İzmir Konak 2 No’lu Kahramanlar Aile Sağlığı Merkezi ve Ferit Eczacıbaşı Kahramanlar Verem Savaş Dispanseri’ni seçti. İddiaya göre, Sağlık Bakanlığı nezdinde bu yönde girişimlerine başlayan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, yeni  hizmet binası olarak mevcut iki kurumun binasına taşınacağını kurum yetkililerine yazılı şekilde ileterek süreci resmiyete döktü. Gelişmeler üzerine harekete geçen Aile Sağlı Merkezi ve Verem Savaş Dispanseri yetkilileri ise halka sunulan sağlık hizmetlerini devamı için Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak yeni yer talebinde bulundu. Tüm çabaları boşa çıkan ve bölge için kritik öneme sahip iki ayrı sağlık kuruluşu bir sonuç elde edemeyince bölgede yaşayan vatandaşlar için büyük bir mağduriyet de kapıya dayandı.

25 BİNİ AŞKIN VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK
Kahramanlar başta olmak üzere, Mimar Sinan, Ege, Yenişehir, Hilal, Tepecik, Umurbey, Oğuzlar, Gıda Çarşısı gibi 10’u aşkın mahalle ve 25 binin üzerinde vatandaşa hizmet veren Kahramanlar Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Ege Bölgesi genelinde kritik öneme sahip Ferit Eczacıbaşı Verem Savaş Dispanseri, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kararı sonrasında kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Mülkiyeti Hazine’ye ait ASM’nin depreme dayanıklı olmadığını ve yıkım kararı alınabileceğini gerekçe gösteren İl Müdürlüğü, “Mevcut yapıyı yıkalım, yerine yapılacak 7 katlı hizmet binasının zemin katını da size tahsis edelim” diyerek Aile Sağlığı Merkezi’ne önerisini sundu. İl Müdürlüğü’nün “Binayı boşaltın” talebi sonrasında sağlık kurumunun yetkilileri şoka uğrarken, konuyu öğrenen vatandaşlar ise resmi makamlara şikayetler yağdırmaya başladı.



BİNA ŞARTLI BAĞIŞ İLE BAKANLIĞA VERİLDİ
Gencinden yaşlısına semtteki halkın sağlık hizmetlerinde başlıca uğrak noktası olan Aile Sağlığı Merkezi’nin yanı sıra daha büyük bir kriz de Verem Savaş Dispanseri’nin kapısına dayandı. 1952 yılında Ferit Eczacıbaşı tarafından sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere bakanlığa şartlı olarak bağışlanan 62 yıllık bina da gelişmeler sonrasında kapısına kilit vurulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. İzmir, Uşak, Manisa, Denizli, Afyon, Balıkesir gibi Ege Bölgesi’nin tamamına tüberküloz analiz laboratuarı olarak hizmet veren uluslararası akreditasyon belgelerine sahip Verem Savaş Dispanseri’ne alternatif herhangi bir yer önerisi sunulmadı. Yalnızca yeterliliği bulunan ve yetkili firmalarca taşınması gereken laboratuardaki verilen sağlık hizmetlerinde kesinti yaşanması da gündeme gelirken, idari bina ihtiyacının yanında sağlık hizmetleri ikinci planda kaldı.

“DEVLET EL ARABASIYLA SEYYAR SAĞLIK HİMZETİ Mİ VERECEK'”
Bölgede kamuya ait birçok mevcut alan yer alırken, halk için kritik öneme sahip iki sağlık
tesisinin seçilmesi halk arasında büyük bir tepki ile karşılanırken, gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar mağdur edilecekleri gerekçesi ile duruma isyan etti. Söz konusu taşınma işlemlerinin bürokratik süreçle birlikte bir seneyi bulabileceği öğrenilirken, A sınıfı donanıma sahip ve henüz geçtiğimiz yıl içerisinde tadilat gören Aile Sağlığı Merkezi’nin taşınmasına yönelik girişimlere tepkisini dile getiren halk, “Burayı taşımak isteyen devlet bize el arabası ile seyyar sağlık hizmeti mi verecek'  Yoksa burada çadır kurup sahra hastanesi mi yapacakla? Aile polikliniğimiz merkezi bir noktada ve hastaların ulaşımı için rahat bir noktada. İzmir için saat kulesi ne ise, bizim için de burası aynı anlama geliyor” dedi.

HALK “CEZALANDIRMA GİRŞİMİ” DEDİ
Günde yaklaşık 500 hasta kabul eden ve çevredeki işyerlerinin de getirdiği yükle birlikte 50 bine yakın vatandaşın kullanımında olan iki ayrı sağlık tesisinin boşaltılmasına yönelik iddialar vatandaşların mağduriyetini gündeme getirirken, semt  halkı acil sağlık hizmeti de sunulan tesislerin yerine idari bina yapılmasına dönük planları kendilerine yönelik “cezalandırma” girişimi olarak niteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.