Dolar 32,3618
%-0.37
Euro 34,7735
%-0.09
Altın 2.400,920
%-0.9
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İş ve işçi arayan TTO'da buluşacak

İş ve işçi arayan TTO'da buluşacak

Torbalı Ticaret Odası (TTO), iş arayan ile işçi arayanı buluşturmak amacıyla İŞKUR ile anlaşarak 'İŞKUR Hizmet Noktası' kurdu. İstihdam seferberliğine önemli katkı

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 11:05

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ticaret Odası, İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle, İŞKUR Hizmet Noktası oldu. İmza töreni TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcısı Emin Dank ve Torbalı İŞKUR İlçe Müdürü Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleşti. Protokol kapsamında TTO bünyesinde görevlendirilecek olan personel, müracaat üzerine bilgilerin bulunduğu sisteme giriş yapacak, iş arayanların profiline uygun açık iş yeri sorgulayabilecek. Ticaret Odası, oluşturulan ortak portala giriş yetkisini kullanarak, işçi ve işvereni buluşturma yetkisine sahip oldu.

TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, etkin bir şekilde işleyen bir işbirliği tesis ederek, işverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri sunulmasını sağlayacaklarını söyledi. İstihdam seferberliğine katkıda bulunabilmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Olgun, "Bu seferberliğin önemli adımlarından birisi olarak, ilçe istihdamımızı artırabilmek ve işgücü piyasamızı genişletebilmek amacı doğrultusunda, en önemli paydaşlarımızdan biri olan Çalışma ve İş Kurumu ile birlikte faaliyetlerimiz sürdürüyoruz. Odamızda görevlendireceğimiz bir personelimiz gerek işverenler, gerekse iş arayanlar ile bir araya gelecek. Bir anlamda, İŞKUR'un hizmet ve faaliyetlerini, iş dünyasının ayağına getirmiş olacağız. İşverenler özellikle istihdam seferberliği kapsamında çıkarılan yeni teşviklerle ilgili bilgi alıp, eleman talebinde bulunabilecek. Böylelikle bu çalışma doğrultusunda iş dünyamızın bu teşvik ve desteklerden yararlanma oranını artırmayı da amaçlıyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.