Dolar 32,2026
%0
Euro 35,0335
%0.08
Altın 2.511,800
%0.44
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 6 TL, komşuda bedava

İzmir'de 6 TL, komşuda bedava

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar üzerine kent genelinde kullanılan eski tip ulaşım kartlarının 6 liralık bedelle değişimi tepki çekmeye devam ediyor. İzmir'de yaşanan bu krize karşın komşu Manisa'da ise Büyükşehir Belediyesi kart değişimini ücretsiz sağlıyor. İzmirimkart tepkisi büyüyor

  • Ege Postası
  • 15.12.2016 - 08:55

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de tepki çeken kart değişimi ve sancılı geçiş sürecine karşın diğer illerde ulaşım kartları ücretsiz şekilde yenilenmeye devam ediyor. İstanbul ve Antalya'nın ardından son olarak komşu il Manisa'da belediye vatandaşların mağdur olmaması için elektronik kartların ücretsiz değişimi için seferber oldu.

İzmir'de toplu ulaşıma zam geliyor!

İzmir'de Ocak ayının başından itibaren ulaşımda yapılan köklü revizyon ile birlikte tamamen yeni tip elektronik kartlar kullanıma girmiş olacak. Ay başında kullanıma kapatılan eski elektronik kartların yerine 6 lira karşılığında satılan yeni "İzmirimkart"lar büyük tartışmalara yol açarken, mağdur olan vatandaşın tepkisi ise dinmek bilmiyor.

KOMŞUDA BEDAVA, BİZDE PARAYLA!

Toplu ulaşımda 16 yıl sonra gelen bu revizyonun ardından, yeni kartlardan bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon adet satıldı. Yaklaşık 500 bin adet daha basılacak yeni kartla birlikte bu rakamın 2 milyona çıkması beklenirken, İzmirlilerin belediyenin bu kararına tepkisi ise gün geçtikçe artıyor. Sosyal medya ve çeşitli ortamlarda imza kampanyalarına konu olan tepkiler önceki aydan ilçe kaymakamlıklarına bağlı tüketici hakem heyetlerine kadar taşınırken, mağdur olan bazı vatandaşlar, yeni kart almak için ödedikleri paraları geri almak sundukları itirazlarda haklı görüldü.

İZMİRLİLER MANİSA'YA BAĞLANMAK İSTİYOR

İzmir'deki bu  sancılı geçiş süreci devam ederken, komşu il Manisa'dan gelen son haber ise İzmirliler arasında adeta alay konusu oldu. Sosyal medya üzerinde "Manisa'ya bağlanmak istiyoruz", "Kartları gidip Manisa'da değiştirelim" diyen çok sayıda İzmirli belediyelerin uygulamaları arasındaki farklılığa dikkat çekti.

İKİ BELEDİYE, İKİ FARKLI UYGULAMA

ESHOT'un yasal zorunluluk olarak açıkladığı kart değişim ücretlerine karşın, Antalya'nın aynı işlemi ücretsiz yaptığı ortaya çıkarken, Manisa Büyükşehir Belediyesi de vatandaşların mağdur edilmemesi için konuyla ilgili özel çalışma başlattı. Belediye özellikle son günlerde ücretsiz elektronik kart değişimi için halka üst üste çağrılarda bulunurken, vatandaşlar hiçbir ek ücret ödemeden eski kartlarını yeni Manisa KART ile ücret ödemeden değiştirmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmetlerini yerine getiren MANULAŞ'ın bu uygulaması Manisalı vatandaşların yanı sıra İzmirliler tarafından da takdirle karşılanırken, sosyal medyada birçok vatandaş İzmir'in Manisa'yı örnek alması için temennide bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.