Dolar 32,2601
%-0.04
Euro 35,0793
%-0.02
Altın 2.465,630
%-0.02
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 7 Haziran'da sandık başındaki o arbede yargıya taşındı

İzmir'de 7 Haziran'da sandık başındaki o arbede yargıya taşındı

İzmir'de 7 Haziran genel seçimlerinde Karşıyaka Emlak Bankası İlköğretim Okulu’nda sandık başında CHP'li görevlilerle AK Partili yöneticilerin arasında yaşananlar yargıya taşındı. AK Parti Karşıyaka İlçe Gençlik Kolu Başkanı Batuhan Viltan ve AK Parti Karşıyaka İlçe Yöneticisi Mehmet Tekin'in kamu görevlisine hakaret, darp, yaralama ve tehdit suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Davacı CHP'li, davalı AK Partili ilçe başkanı!

  • Ege Postası
  • 27.01.2016 - 13:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – İzmir'de 7 Haziran genel seçimlerinde Karşıyaka Emlak Bankası İlköğretim Okulu’nda sandık görevlileri ile AK Partili yöneticiler arasında olay çıktı. Engelli bir vatandaşın yanındaki refakatçi ile oy kullanmaya gelmesi sonrası yaşanan tartışma arbedeye dönüştü.

İddiaya göre AK Partili yöneticiler kendilerine itiraz eden sandık kurulu başkanını tehdit etti, bina sorumlusu CHP'li avukatı da darpetti. 

2149 NO'LU SANDIK!
Yaşanan tartışma yargıya taşındı. Savclılık, 2149 No'lu sandıkta, sandık kuruluna sandık başkanlığı yapan CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in annesi Füsun Özdemir ile bina sorumlusu avukat Can Yalvaçer'in başvuruları sonrası AK Parti Karşıyaka İlçe Gençlik kolu Başkanı Batuhan Viltan ve AK Parti Karşıyaka İlçe Yöneticisi Mehmet Tekin'in hakkında kamu davası açtı.

Viltan ve Tekin hakkında hakaret, görevli memura mukavemet, yaralama, tehdit suçlamalarıyla açılan kamu davasının ilk duruşması Karşıyaka Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

ÖZDEMİR'İN AVUKATI YÜCEL
Özdemir'in avukatlığını İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel yaptı. Duruşmada sandık görevlileri ve olay anında bulunan emniyet görevlisi tanık ifadesi verdi.

Mahkeme davayı 31 Mart'a ertelerken, davaya gelmeyen sanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmeleri kararlaştırıldı.

DİLEĞİMİZ ADALETİN TECELLİ ETMESİ
Davacı Özdemir'in avukatı Yücel, duruşma sonrası şu açıklamada bulundu; “İlk duruşma yapıldı. Müştekiler dinlendi. Müştekiler, sanıklardan şikayeçi olduklarını ifade ettiler. Duruşmaya gelmeyen sanıkların zorla getirilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 31 Mart'ta görülecek. 13 yıllık AKP iktidarında adalet sisteminin ve bağımsız yargının yara aldığı tartışmasızdır. Bu davanın mağdurlarının CHP üyesi olması, sanıklarının ise AKP yöneticilerinin olması davaya ayrı önem kazandırıyor. Dileğimiz adaletin hiçbir etki ve baskı altında kalmadan tecelli etmesi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.