Dolar 32,1999
%-0.01
Euro 34,9926
%-0.04
Altın 2.515,710
%0.6
Bist-100 10.692,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de dolmuşçulardan 'değnekçi' tepkisi

İzmir'de dolmuşçulardan 'değnekçi' tepkisi

İZMİR'in çeşitli bölgelerindeki hatlarda çalışan dolmuş şoförleri ile sahipleri, araçlarında GPS cihazları bulunmalarına rağmen bunların kullanılmayıp, geliş ve gidiş düzenlerini değnekçilerin sağlamasına tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşen dolmuş şoförleri, bu konuda girişimlerde bulunmalarını istedi.

  • Ege Postası
  • 15.07.2015 - 13:14
Kentin çeşitli semtlerindeki hatlarda yolcu taşıyan dolmuşlarda çalışan ve yada sahibi olanlar, duraklarında kurallara uyulmadığını öne sürüp yaşadıklarına tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi önüne dolmuşlarıyla gelen protestocular adına basın açıklamasını avukat Mehmet Bülent Ötkün yaptı. Mevzuatta değnekçi olarak bilinen görevlilerin duraklarda görev yapmasının yasak olduğunu anlatan Ötkün, "Ancak mevcut oda yönetimi bunların kullanılmasını istiyor. Buradan rant elde ediliyor. Oysa, bu araçların hepsinde GPS cihazları var ve bunlarla aracın zaten her hareketi kayıt altına alınıyor. Fiili sistemin hukuka uygun hale gelmesini istiyoruz. Zaten yasak olan değnekçiliğin kalkması istediğimiz" dedi. 

Dolmuş sahipleri ve şoförler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı yetkilileriyle görüşüp, bu sorunun çözülmesini istedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.