Dolar 32,4107
%0.16
Euro 34,7950
%0.01
Altın 2.397,990
%-1.02
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de önce sağanak ardından kar!

İzmir'de önce sağanak ardından kar!

İZMİR'de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi, altgeçitleri su bastı, otomobiller yolda kaldı.Sağanak yağış, sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kentte trafik aksadı. İzmir'de önce sağanak ardından kar

  • Ege Postası
  • 07.01.2017 - 08:16

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı sağanak yağış, İzmir'de akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler yağmur nedeniyle trafikte zor anlar yaşarken, bazı araçlar da yolda kaldı. 

Yağmura hazırsız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına, işyerlerine sığındı. Halkapınar'da bulunan ve daha önce de su baskını yaşanan Yunuslar Alt Geçidi yine suyla doldu. Altgeçitte belediye ekipleri tahliye çalışması yaptı. 

Anadolu Caddesi üzerinden suyun içinde kalan otomobildeki sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı. Kamil Tunca Bulvarı üzerinde bir otomobil su birikintisinden geçtikten sonra yolda kaldı. 

SABAHA KARŞI KAR YAĞDI

İzmir'de dün başlayan yağmur sabah saatlerinden itibaren kara dönüştü. Yüksek kesimlerde ve kent merkezinde etkili olan kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi.

İZMİRLİLERİN KAR KEYFİ

İzmir'de, kent merkezine araçların üstlerini ve evlerin çatılarını beyaz örtüyle kaplayacak kadar yağan kar, yüksek kesimlerde ise daha fazla yağdı. Bu bölgelerde yerleri tutan karın keyfini çıkarma fırsatını kaçırmayan İzmirliler çoluk çocuk dışarı çıktı. Bazıları kar topu oynarken kardan adam yapanlar da oldu. Sürücüler ise araçlarını kullanabilmek için üzerlerindeki kar birikintilerini temizlemek zorunda kaldı.

KARLA MÜCADELE

Kar yağışından etkilenecek 40 noktada konuşlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece saatlerinden itibaren kar yağışının başlaması ile birlikte özellikle kentin yüksek bölgelerine müdahale etmek üzere gece alarma geçti. Bazı noktalarda kapanan yolları tuz serim araçları, kar küreme araçları ve iş makineleriyle açan Büyükşehir Belediyesi, buzlanma ihtimali olan bölgelerde de tuzlama çalışması yapıyor. Yapılan müdahalelerle kapanan yollar tekrar trafiğe açılırken, ekipler ihtiyaç olan bölgelerde çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir ayrıca, ilçe belediyelerine tuz desteği de sağlıyor. 

YOLLARDA TUZLAMA YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Merkez, Kuzey ve Güney olmak üzere üç bölgede 7 adet kar küreme ve tuz serim aracı, 18 adet greyder, 15 kamyon, 8 hizmet aracı ve 155 kişiden oluşan tuzlama ekibiyle çalışıyor. 

İzmir-Manisa Karayolu'nun Sabuncubeli mevkiinde ve Bornova'nın Evka-4, Evka -3 Mahallerinde yoğun kar yağışı ulaşımı güçleştirdi.Karayolları ve belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Evka-4 Mahallesi Muhtarı Süleyman Ferah, "İzmir'e sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Belediye ekiplerinin çalışması sürüyor. Şuan için herhangi bir olumsuzluk yok" dedi. İzmir'de doğup büyüdüğünü söyleyen Mümin Çımaz ise, "İzmir doğumluyum, ikinci kez kar yağdığını görüyorum. İzmirliler olarak kar yağışı bize ilginç geliyor" diye konuştu.Menemen-Aliağa arasında makasların donması nedeniyle İZBAN Banliyö tren seferleri durdu. İZBAN'ın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, "Menemen-Aliağa arasında makasların donması nedeniyle işletme yapamıyoruz. TCDD ekipleri duruma müdahale ediyor. ESHOT devreye girdi" denildi.

YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğü, hafif ve yer yer mutedil kar yağışının bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yarın sabaha kadar devam edeceğini ve daha sonra etkisini kaybedeceğini, hava sıcaklığının azalarak mevsim normallerinin 7 ila 10 derece altına düşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. 

5 KİLOMETRELİK KUYRUK

İzmir'in Menemen ilçesi ile Aliağa ilçesini bağlayan yol, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafiğe kapatılırken yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluştu.
İzmir genelinde 2 gündür süren sağanak yağış, gece yarısından itibaren yüksek kesimlerde ve kuzey ilçelerinde kar yağışına döndü. Menemen, Aliağa, Bergama ve Dikili ilçeleri güne karla uyandı. İzmir-Çanakkale yolu olan Menemen ilçesi ile Aliağa ilçesi arasındaki karayolu, yoğun kar yağışı nedeni ve buzlanma nedeniyle Yeni Foça kavşağında araç trafiğine durduruldu. Yolun kapanması ile araç kuyruğu yaklaşık 5 kilometre oldu. Karayollarına bağlı ekiplerin, yolu açmak ve buzlanmayı önlemek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

FOÇA BEYAZA BÜRÜNDÜ

İzmir'in turistik ilçesi Foça'da bu sabah etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Foça'da bu sabah güne uyanan vatandaşlar, kar yağışı sonrası beyaz örtü sürpriziyle karşılaştı. Önceki yıllarda da zaman zaman kısa süreli kar yağışı görüldüğünü ancak coğrafi konum itibariyle az yağış alan ilçede bu sefer kar yerde tuttu. Bazı yerlerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı.

Bazı vatandaşlar, "Foça böyle kar görmedi" demekten kendilerini alamadı. Özellikle sahil kenarlarında kartpostallık görüntüler ortayla çıktı. Belediye ve karayolu ekipleri, başta ilçenin İzmir ile bağlantısını sağlayan yollar olmak üzere cadde ve sokaklarda ayrıca kar yağışının etkili olduğu Bağarası ve Ilıpınar mahallesinde tuzlama çalışması yaptı. Ulaşımda aksamaların görüldü. Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Trafik ekipleri, sürücüleri yol durumu, kış lastiği ve zincir takmaları konularında uyardı. Demokrasi Meydanı ve kentin simge alanlarında kardan adam yapan gençler, kartopu oynayarak eğlendi. Yaptıkları öz çekimler ve çektikleri fotoğraflarla kolay kolay kar görmeyen ilçedeki görüntüleri ölümsüzleştirdi.

Ekiplerin başında çalışmalara katılan Foça Belediye başkanı Gökhan Demirağ, yolları kontrollü olarak trafiğe açtıklarını, tuzlama ve temizleme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

ÖDEMİŞ-TİRE-KİRAZ

Ödemiş, Tire ve Kiraz ilçelerinin merkezleri, dünden itibaren başlayan yağmur yağışından olumsuz etkilendi. Yüksek ve iç kesimler ise yine aynı zamanda başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Belediye ekipleri ilçe merkezlerinde yağmurun yarattığı olumsuzluğu gidermek için çalışırken, yüksek ve iç kesimlerdeki kar yağışı sonrası kapanan yolların açılması için çalışma yapıyor.

Ödemiş, Tire ve Kiraz ilçelerinde hayat, dün sabahtan itibaren başlayan yağmur ve kar yağışı sonrası olumsuz etkileniyor. Kent merkezlerinde sağanak, yüksek ve iç kesimlerde ise kar yağışı etkili oluyor. Ödemiş'in Ovakent Mahallesi'nde, ilçeye büyükbaş hayvan getiren 35 Z 2724 plakalı kamyon, suyla dolup taşan yolda mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarıyla yola giden itfaiye, 3 saat süren iş makinesi destekli çalışmayla kamyonu kurtardı. 

Ödemiş'in Horzum Mahallesi'nde ise yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal mahallelerin yolları kapandı. Belediye ekipleri, yolda mahsur kalan araçların kurtarılması ve yolların açılması için çalışma başlattı. Yoğun kar yağışının olduğu Gölcük Mahallesi'nde ise ekipler, kar küreme çalışmaları yapıyor. Ödemiş'te su baskını yaşanan Zafer ve Ocaklı mahallelerinde ise itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ödemiş Belediyesi'ne bağlı ekiplerin ise Bozdağ Mahallesi'nde mahsur kalan araç ve vatandaşları kurtardığı belirtildi. Gece boyunca süren çalışmalar kar küreme çalışmalarının ardından tuzlama çalışmaları aralıksız sürdü.

Sıcaklığın düşmesiyle Tire'de ise dağlık mahalleler Cambazlı, Güme, Somak, Küçük Kemerdere, Büyük Kemerdere ve Çukurköy'de, yolların ulaşıma kapandığı belirtildi. Tire Belediyesi, olumsuz hava şartlarının getirdiği olumsuzlukları gidermek için çalışırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tüm ilçelerde teyakkuzda olduğu belirtildi. 

Kiraz İlçesi'ne bağlı kırsal yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olduğu bildirildi. Özellikle Ovacık Mahallesi'nin kar yağışından olumsuz etkilendiği kaydedildi. Mahallede kar yağışı sonrası elektriklerin kesik olduğu öğrenildi. Mahallede kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

URLA BEYAZA BÜRÜNDÜ             

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı, bugün sabah saatlerinde Urla’da da kendini gösterdi. İki gündür aralıksız yağan yağmur Urla’da yerini kara bıraktı.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa bir sürede Urla’yı beyaza bürüdü. Özellikle ilçe merkezinde ve yüksek kesimlerde daha çok etkili olan kar yağışı, kartpostallık görüntülere sahne oldu.

Yağan kar her zaman olduğu gibi yine çocukları sevindirdi. Soğuk havaya aldırmayan çocuklar kendilerini sokaklara atıp, kartopu oynayarak karın keyfini çıkardılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.