Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de trafik kuralı ihlalleri can aldı

İzmir'de trafik kuralı ihlalleri can aldı

Ödemiş'te şerit ihlali yapan otomobilin çarptığı motosikletteki, derbiyi izlemekten dönen Mehmet Yeşil ile aynı isimdeki torunu can verdi. Bornova'da ise kırmızı ışık ihlali yapan kamyonun çarptığı otomobilin sürücüsü 60 yaşındaki Alaaddin Us, hayatını kaybetti. Kazalarda 4 kişi de yaralandı. İzmir'de yollar kan gölü

  • Ege Postası
  • 21.11.2016 - 07:47

İzmir'in Ödemiş, Bornova ve Foça ilçelerinde yollar kana bulandı. Trafik kazalarında 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Ödemiş İlçesi'nde, şerit ihlali yapan otomobilin çarptığı motosikletteki her ikisi de kasksız olan 60 yaşında Mehmet Yeşil ile aynı isimdeki torunu 13 yaşındaki Mehmet Yeşil yaşamını yitirdi. Kazada ölenlerin Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasındaki derbi maçını Kaymakçı Mahallesi'ndeki bir kahvehanede izledikten sonra Çaylı Mahallesi'ndeki evlerine dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. 

İşçileri taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü, 14 yaralı

Kaza, dün saat 22.00 sıralarında, Kiraz- Baydağ Karayolu üzeri Kaymakçı Mahallesi çıkışında meydana geldi. Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımlarının oynadığı derbi maçını Kaymakçı Mahallesi'ndeki bir kahvehanede izleyen Mehmet Yeşil ile aynı isimdeki torunu Mehmet Yeşil, ardından Çaylı Mahallesi'ndeki evlerine doğru plakasız motosikletle yola çıktı. Dede Mehmet Yeşil'in kullandığı motosiklete, karşı şeride geçen 35 AB 1864 plakalı otomobil çarptı. Motosikletten yola savrulan dede ve torunu kanlar içinde yerde kaldı.

Otomobil ise 130 metre ileride durdu. Sürücü aracı kaza yerinde bırakıp kaçtı. Kazayı görenler sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine gelen jandarma, çevre güvenliğini aldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, dede ve torunun kaza yerinde öldüğü belirlendi. Savcının kaza yerinde yaptığı incelemenin ardından ölenlerin cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

SÜRÜCÜ TESLİM OLDU
Motosikletleriyle evlerine dönen 60 yaşında Mehmet Yeşil ile aynı isimdeki torunu 13 yaşındaki Mehmet Yeşil'e otomobili ile çarparak ölümlerine sebep olan O.Ö. jandarmaya teslim oldu. İşlemleri tamamlanan O.Ö. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

KIRMIZI IŞIK İHLALİ

Bornova'daki kaza ise saat 22.30 sıralarında 57. Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası Kavşağı'nda meydana geldi. Manisa'dan Bornova yönüne seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 41 FP 020 plakalı kamyon kavşakta kırmızı ışık ihlali yapınca, yeşil ışıkta geçen Alaaddin Us yönetimindeki 35 N 2513 plakalı otomobile yandan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Us olay yerinde can verirken, otomobilde bulunan 41 yaşındaki Olgun Özdemir ile 26 yaşındaki Sevinç Öztürk ağır yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Alaaddin Us'un cenazesi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kaza sonrası gözaltına alınan kamyon şoförünün ilk ifadesinde, hızlı olduğu için kamyonu durduramadığı ve kırmızı ışıkta geçtiğini söylediği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI 

İzmir'in Foça İlçesi'nde de, iki otomobilin çarpıştığı ve yol kenarındaki araziye yuvarlandığı kazada 2 kişi yaralandı. 

Kaza, dün (Pazar) saat 18.30 sıralarında Yenibağarası Mahallesi'nde bulunan Foça Mandıra Tesisleri önünde meydana geldi. Mustafa Ö., (30) yönetimindeki 35 DNK 02 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Ulaş Y. (28) idaresindeki 15 SD 134 plakalı otomobil karşılıklı çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki otomobilde yol kenarındaki araziye uçtu. Yoldan geçen sürücülerinin haber vermesi üzerine kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından yaralı otomobil sürücüleri ambulansla Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.