Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir derbisini Göz-Göz kazandı

İzmir derbisini Göz-Göz kazandı

PTT 1'inci Lig 28. haftasında Göztepe ile Karşıyaka İzmir Atatürk Stadında karşı karşıya geldi. İzmir derbisinde gülen taraf 2-0’lık sonuçla Göztepe oldu. Göztepe’ye galibiyeti getiren golleri 16. dakika Gençer, 70. dakika penaltıdan Gökhan Karadeniz attı. Sarı-kırmızılı takım rövanşı aldı

  • Ege Postası
  • 10.04.2016 - 18:00

EGE POSTASI-HABER SERVİSİ- İzmir’in ezeli rakipleri Göztepe ile Karşıyaka bugün liglerde 44'üncü kez rakip oldu. Göztepe PTT 1. Lig'in 28. haftasında ağırladığı Karşıyaka'yı 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 16'da Gençer Cansev ve 70'te penaltıdan Gökhan Karadeniz kaydetti. Karşıyaka'da Ömer Kandemir, 68'de çift sarıdan kırmızı kart gördü.

Önder Özen'in istifasından sonra yoluna teknik direktör Mehmet Aurelio ile devam eden Göztepe, bu galibiyetle puanını 37'ye çıkardı ve play-off iddiasını sürdürdü.

19 puanda kalan ve son sıradan kurtulamayan Karşıyaka ise ligde kalma umutlarını mucizelere bıraktı.

İzmir derbisinde 6 taraftara gözaltı

PTT 1. Lig'de İzmir Atatürk Stadı'nda bugün oynanan Göztepe-Karşıyaka maçından önce, müsabaka sırasında ve sonrasında çıkan olaylarda 6 taraftarın gözaltına alındığı bildirildi. Meşale, havai fişek, kesici ve delici alet bulundurmak, taşkınlık yapmak, küfürlü tezahüratta bulunmak, rakip taraftara saldırmak, güvenlik güçlerine mukavet etmek gibi suçlardan gözaltına alınan şahıslar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası gereği işlem yapıldığı bildirildi.

KARŞIYAKA TARAFTARI ÇILDIRDI

Karşıyaka’yı 2-0 yenen Göztepe’de maç sonunda ilk golü atan Gencer’in santraya sarı kırmızılı bayrağı dikmesi Göztepeli taraftarları coştururken Karşıyaka taraftarını ise çıldırttı.

Sahaya inmeye çalışan ve koltukları söken Karşıyaka taraftarına çevik kuvvet ekibi biber gazıyla müdahale etti. Yeşil kırmızılılar da emniyet mensuplarına koltuk ve maytap attı. Ardından tribünlere giren polis, Karşıyaka taraftarını dağıttı. Yine birçok kişinin göz altına alındığı açıklandı. 90 dakika sonunda stat hoparlöründen 'Bay bay lonlines' şarkısı da çalındı.  Göztepe takımı ise tribünlere gelerek galibiyeti doyasıya kutladı. Taraftarlarla üçlü çeken Göztepeli oyuncular uzun süre tribünden ayrılmadı.

AURELIO: 3 PUAN İÇİN MUTLUYUM

İzmir derbisinde Karşıyaka’yı 2-0 yenen Göztepe’de Teknik Direktör Mehmet Aurelio, “Karşıyaka gibi zor bir rakip karşısında aldığımız 3 puan için çok mutluyum” dedi.
PTT 1. Lig’deki İzmir derbisinde Karşıyaka’yı 2-0 mağlup eden Göztepe'nin teknik direktörü Mehmet Aurelio, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, Karşıyaka önünde çok güzel mücadele ettiklerini belirterek, “Futbolcularıma çok teşekkür ederim, çok iyi oynadılar. Karşıyaka gibi zor bir rakip karşısında aldığımız 3 puan için çok mutluyum” diye konuştu.
Galibiyeti görevinden istifa eden Önder Özen'e hediye ettiğini söyleyen Aurelio, “Benim için ve takım için bir baba gibiydi. Önümüzde 6 maç daha var. Maç maç düşünmemiz gerekiyor. Samsunspor maçında da takımıma güveniyorum” dedi.
Aurelio, maçtan sonra Gençer Cansev'in bayrağı orta sahaya dikmesini görmediğini belirterek, “Ben kendi takımımdan sorumluyum. Ben takımım adına mutluyum. Karşıyaka'ya başarılar diliyorum” dedi. 
Bir soru üzerine Aurelio, Özen'in görevinden ayrılmasının ardından çok farklı bir şey yapmadığını, şans faktörünün de yanlarında olduğunu sözlerine ekledi.

KARŞIYAKA AĞIR YARALI 

İzmir derbisinde Göztepe’ye 2-0 yenilerek ligde kalma şansını zora sokan Karşıyaka’da Teknik Direktör Soner Tolungüç, “Bundan sonraki süreçte Karşıyaka kulübüne yakışır şekilde mücadele edip ligi bitireceğiz” dedi.

PTT 1. Lig’deki İzmir derbisinde Göztepe’ye 2-0 yenilerek, ligde kalma şansını iyice azaltan Karşıyaka’da Teknik Direktör Soner Tolungüç, iyi hazırlandıkları müsabakada rakiplerinin önemli isimlerini durdurup, daha sonra hızlı hücumlarla galip gelmeyi planladıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. Derbi maçta alacakları bir galibiyetle moral bulmak istediklerini kaydeden Tolungüç, şöyle konuştu: 

"İlk kornerde adam paylaşımında yaptığımız hatanın ardından kalemizde gol gördük. Daha sonra Ömer Can ve Tisdell'le etkili olmaya çalıştık. İkinci yarı ilk 10 dakika önde yaptığımız baskının ardında tam oyunu dengelerken eksik kaldık. Her maçta eksik kalıyoruz. Geri dönüşü bir türlü yapamıyoruz."
Tolungüç, "Bize saygı duymayan rakibe biz de saygı duymuyoruz. İki büyük camia mücadele ediyor, şahıslara ve kulübe yapılan saldırıları kınıyorum. Bize saygı duymayana ben de saygı duymuyorum” ifadelerini kullandı.

Ligde 6 hafta kaldığını hatırlatan Tolungüç, “Kalan haftalarda bize yakışan şekilde mücadele edeceğiz, Şartlarımız bu, biz bunu iyileştirmeye çalıştık, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Futbolda bazen sizi itecek güce ihtiyacınız var. Ama maalesef biz o gücü bir türlü göremedik. Bundan sonraki süreçte Karşıyaka kulübüne yakışır şekilde mücadele edip ligi bitireceğiz. Her maç bizim için önemli” dedi.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

GÖZTEPE: Atacan Öztürk, Mehmet Erdem Uğurlu, Cemil Vatansever, Gençer Cansev, Kerem Şeras, Emre Aygün, Hakan Barış (Dk. 75 Leroy George), Jean Jacques Gosso, Cleyton Alexandre Henrıque Sılva (Dk. 61 Maah), Gökhan Karadeniz (Dk.89 Salim İyik), Lamine Dıarra

Yedekler: Gökhan Değirmenci, Hakan Arslan, İsmail Köse, Salim İyik, Robert Maah, Leroy George, Serdar Özbayraktar

Teknik Direktör: Mehmet Aurelıo

KARŞIYAKA: Erhan Erentürk, Kvesic, Berkay Can Değirmencioğlu (Dk. 26 Abdülhamit), Abdel Diarra, Ömer Kandemir, Zeki Korkmaz, Tayfun Pektürk (Dk. 59 Şahin), Ömer Can Sokullu, Kyrylo Kovalchuk, Tonia Tisdell (Dk. 79 Battal Demirbilek) Can Erdem

Yedekler: Özkan Karabulut, Mustafa Değirmenci, Efe Halil Özarslan, Abdülhamit Yıldız, Mahmut Temür, Battal Demirbilek, Şahin Aygüneş

GOL: Dk.16 Gençer Cansev, Dk. 70 (P) Gökhan Karadeniz (Göztepe)

KIRMIZI KART:  Dk. 68 Ömer Kandemir (Karşıyaka)

SARI KARTLAR: Dk. 43 Hakan Barış, Dk. 70 Gökhan Karadeniz, Dk. 81 Emre Aygün(Göztepe)  Dk. 25-Dk.68 Ömer Kandemir Dk. 43 Abdülhamit, Dk. 81 Can Erdem, Dk. 83 Ömer Can Sokullu, Dk. 90 Battal (Karşıyaka)

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Derbiye Karşıyaka başladı.

12' Sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Emre rakibini çalımladıktan sonra yerde kaldı, hakem autu işaret etti.

14' Tisdell'in ceza sahası içerisine doğru kullandığı serbest vuruşu Göztepe savunmasında Gençer uzaklaştırdı.

17' GOOOOLL!! Gökhan'ın kullandığı kornerde Gençer kafayı vurdu. Gençer'in kafasında top Karşıyaka ağlarında! 1-0

19' Kerem'in ceza sahası içerisine kullandığı serbest vuruşta top kaleci Erhan'da kaldı.

21' Göztepe Gökhan ile kullandığı kornerde top kaleci Erhan'da kaldı.

25' Karşıyaka'da Ömer Kandemir sarı kart gören isim oldu.

26' Karşıyaka'da Berkay'ın yerine Abdülhamit oyunda.

29' Göztepe 2. gole çok yaklaştı!!! Hakan Barış'ın şutunda top kalecinin müdahalesiyle direğe çarparak kornere gitti.

32' Göztepe’de Cleyton'ın kullandığı kornerde kaleci Erhan topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

35' Karşıyaka’da Tisdell'in şutunda top kaleci Atacan'ın kontrolünde auta gitti.

41' Tisdell'in ortasında Abdel Diarra kafayı vurdu. Abdel'in vuruşunda top auta gitti.

42' Cleyton'ın kontrolün ardından yaptığı vuruşta kaleci Erhan topu ayağıyla çıkardı.

43' Hakan Barış ve Abdülhamit sarı kart gören isimler oldu.

45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

İlk Yarı Sonucu: Göztepe 1-0 Karşıyaka

46' Karşılaşmanın ikinci yarısına Göztepe başladı.

51' Karşıyaka’da Tayfun'un şutunda top auta gitti.

54' Cleyton'ın ortasında Karşıyaka savunması topu uzaklaştırdı.

59' Tayfun'un yerine Şahin Aygüneş oyunda.

61' Cleyton'ın yerine Robert Maah oyunda.

64' Gökhan Karadeniz'in kullandığı kornerde Karşıyaka savunması topu uzaklaştırdı.

68' Maah yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi!

69' Karşıyaka'da Ömer Kandemir ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında.

70' GOOOOOLL!! Penaltıyı kullanan Gökhan Karadeniz durumu 2-0'a getirdi.

70' Gökhan Karadeniz sarı kart gördü.

72' Maah'ın şutunda top auta gitti.

74' Göztepe’de Hakan Barış'ın yerine Leroy George oyunda.

78' Leroy'un sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top auta gitti.

81' Emre Aygün ve Can Erdem sarı kart gören isimler.

83' Karşıyaka'da Ömer sarı kart gören isim.

88' Göztepe’de Gökhan Karadeniz'in yerine Salim oyunda!

90' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

Maç Sonucu: Göztepe 2-0 Karşıyaka

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.