Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e beyaz sürpriz

İzmir'e beyaz sürpriz

Önceki gün kentin yüksek yerlerinde etkisini gösteren kar bugün İzmir merkeze de yağdı. Öğle saatlerinde kent merkezine yılın ilk karının düşmesiyle İzmirliler kendini sokaklara attı. İzmir'e beyaz sürpriz

  • Ege Postası
  • 20.01.2016 - 15:49
İzmir'de aralıklarla yağmur yağışı beklenirken, öğle saatlerinden itibaren kar yağmaya başladı.

"BORNOVA BELEDiYESİ'NİN KAR MESAİSİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!


Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren İzmir'e beklenen kar sonunda yağdı.



Sosyal medyada kar yağışını bol bol paylaştı.Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, İzmir'in ilçelerin sağanak yağmur ve kar yağışının zaman zaman hafta sonuna kadar  devam edeceği bildirildi.




Bugün öğle saatlerinden itibaren İzmir kent merkezinde kar yağmaya başlaması, günün aralıklarla yağmurlu geçeceğini düşünen İzmirliler'i şaşırttı.



Havada uçuşan kar tanelerini gören çocuklar büyük sevinç yaşayıp, her yerin beyaz örtüyle kaplanmasını diledi. Daha yoğun yağış alan kentin yüksek bölgeleri karla örtülmeye başlandı. İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki teleferik tesislerinin bulunduğu bölge de beyaz örtüyle kaplandı. Buraya yakın olan İzmirliler teleferikle çıkarak kar topu oynadı. Bornova'nın yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili olmaya başladı.



SOĞUKLARA DEVAM
Metoroloji yetkililerinin verdiği bilgilere göre, yarın (21 Ocak Perşembe), Çanakkale dışında, Ege Bölgesi geneli (İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir) yağışlı geçecek. Yağışların Ege kıyılarında yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı bekleniyor. Cuma günü ise mevcut yağışlı hava üzerine bölgenin Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. 22 Ocak Cuma ve 23 Ocak 2016 Cumartesi günü bölge geneli çok bulutlu, Balıkesir il geneli ve Çanakkale'nin doğusu, Manisa'nın kuzeyi, İzmir'in kuzey ve doğu (Bergama, Kınık, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ) ilçelerinin kar yağışlı olacağı bekleniyor.

Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının kademeli olarak 4 ila 6 derece artacağı, cuma gününden itibaren tekrar 5 ila 7 azalacağı tahmin ediliyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.