Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ekiplerinin son durumları belli oldu

İzmir ekiplerinin son durumları belli oldu

İzmir ekiplerinin son durumları belli oldu

  • Ege Postası
  • 05.08.2017 - 12:49

İZMİR- Liglerin başlamasına günler kala İzmir ekiplerinin son durumları belli oldu.

Karşıyaka, Şanlıurfaspor'dan para bekliyor

İKİNCİ Lig Beyaz Grup ekiplerinden Karşıyaka, yeni sezon öncesi takımdan ayrılıp Şanlıurfaspor'la anlaşan 22 yaşındake Okan Şahingöz'ün transferinden güneydoğu ekibinden 90 bin TL yetiştiricilik bedeli alacak. Şanlıurfaspor Okan'a lisans çıkarabilmesi için bu ödemeyi yapmak zorunda. Grubun iddialı takımlarından biri olan Şanlıurfaspor'un önümüzdeki günlerde Karşıyaka'nın hesabına 90 bin TL yatırması bekleniyor.

Transfer yasağı bulunan Karşıyaka'da geçen sezonki kadrodan 5 futbolcu takımdan ayrıldı.

Yeşil kırmızılılarla yola devam etmeyen isimlerden Okan gibi stoper Cenk de Şanlıurfaspor'la el sıkışırken, sol kanat Ali Kemal, Zonguldak Kömürspor'la, sağ bek Tugay, Diyarbekirspor'la anlaştı. Kaleci Behram ise kulüp arıyor. Öte yandan Afyonkarahisar kampını tamamlayan Karşıyaka, pazartesi günü Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde hazırlıklarına kaldığı yerden devam edecek.

Altınordu'da Erdoğan üzdü

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da gurbetçi sol kanat oyuncusu Erdoğan Yeşilyurt'un sakatlığı teknik heyetin keyfini kaçırdı. İdmanda sağ alt arka adalesine darbe alan Erdoğan'a, 7 dikiş atıldığı öğrenildi. Göztepe ile oynanan hazırlık maçında kadroda yer almayan genç futbolcunun tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Kırmızı lacivertlilerin yarın Manisa'da, Akhisar Belediyespor'la oynayacağı son hazırlık maçında forma giyemeyecek Erdoğan'ın, 14 Ağustos Pazartesi günü deplasmanda Elazığspor'la oynanacak ligin ilk maçına yetişmesi için sağlık ekibi seferber oldu. Bir süre önce Süper Lig ekibi Kasımpaşa'nın talip olduğu 23 yaşındaki futbolcunun bonservis ücreti 750 bin Euro olarak belirlenmiş, ancak transfer gerçekleşmemişti.

Altay protokole ücret getirdi

İKİNCİ Lig Beyaz Grup takımlarından Altay'da yönetim yeni sezon öncesi protokol tribünleri için VIP kombine kart satışa sunma kararı aldı.

İç saha maçlarını Atatürk Stadı'nda oynayacak İzmir ekibi daha önce ücretsiz olan A ve B protokol tribünlerinden bu yıl gelir elde etmeyi planlıyor. İlk kombineleri alan Başkan Özgür Ekmekçioğlu, camiayı desteğe çağırdı. Geçmiş dönemlerde yapılan isim listesi hazırlama uygulaması sona erdirilirken, A protokol tribünü yıllık kart ücreti 3000 TL, B protokol tribünü ise 1000 TL olarak belirlendi. VIP kartlar sahibinin ismine özel bastırılacak ve tüm sezon iç saha müsabakalarında geçerli olacak. Yönetim, normal kombinler konusundaki kararını ise daha sonra verecek.

Öte yandan futbol okullarında büyük atak yapan ve Fenerbahçe ile Galatasaray'ın ardından Türkiye'nin 3'üncü büyük futbol okulu yapılanmasına sahip olan Altay; Gaziantep ve Malatya'da faaliyete başladı. Altyapı İdari Direktörü Mahmut Gözüaçık, Altay'ın yetiştirici kimliğine katkı sağlayacak bir yapılanma ile 10 bin öğrenciye yaklaştıklarını söyledi. Kulübün 110. kuruluş yılı olan 2024'te 24 bin öğrenci hedefine ulaşmak için gayret ettiklerini belirten Gözüaçık, ilk etapta Diyarbakır başta olmak üzere çalışmalarının hızlanacağını söyledi.

Göztepe'den Serkan'a garanti

Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe'nin Gaziantepspor'dan transfer ettiği genç orta saha oyuncusu Serkan Bakan'ın sözleşmesine özel bir madde koydurduğu ortaya çıktı. Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcu unvanını eline geçiren, sezon başında İngiltere'nin Manchester United ve Tottenham takımlarıyla adı anılan 16 yaşındaki futbolcunun mukavelesine, her sene en az 10 resmi maçta sahaya 11'de çıkma garantisi eklettirdiği öğrenildi. Serkan'ın bu kriterlere uyulmaması durumunda sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkına sahip olduğu vurgulandı. 

Serkan'ın menajeri İbrahim Polat, İngiltere basınına verdiği demeçte, "Serkan çok özel bir yetenek. Oyuncumuza İngiltere ve Almanya'dan çok yoğun şekilde teklifler geldi. Biz, Türk futbolunun lokomotiflerinden Göztepe'yi seçtik. Umuyorum burada kendini gösterecek" ifadelerini kullandı.

Göztepe'nin uzun uğraşlar sonucunda 3 yıllık sözleşme imzaladığı Serkan'ın özellikle Türkiye Kupası maçlarında değerlendirilmesi bekleniyor. Teknik Direktör Tamer Tuna Serkan'a çok güvendiğini, oyuncusunun gelecekte Türk futboluna büyük katkılar sunacağını söyledi.

KADU İMZALADI

Kadrosunu yenileyen Süper Lig'en yeni takımı Göztepe, Brezilya Serie A ekibi Ponte Preta'nın stoperi Kadu'yu resmen renklerine bağlayıp 15'inci takviyesini gerçekleştirdi. İzmir'de yapılan sağlık taramasında hiçbir soruna rastlanmayan 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu 2 yıllığına Göztepe'ye imza attı.  Ülkesinin Corinthians, Figueirense, Bragantino ve Vitoria takımlarında forma giydikten sonra 2013-2014 sezonunda Portekiz ekibi Braga'ya transfer olan Kadu, 14 Mayıs'ta yeni sezonu başlayan Brezilya Serie A Ligi'nde Ponte Preta forması ile 7 maça çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.