Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir içerikli web sitesi kuruldu

İzmir içerikli web sitesi kuruldu

İZMİR'in mekan, etkinlik, insan ve kent rehberi içerikli 'otuzbeşlik.com' adlı internet sitesinin tanıtımı yapıldı. İzmir'in turizmine de katkı vermesi hedeflenen sitenin tanıtımına İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

  • Ege Postası
  • 16.05.2017 - 14:19

İZMİR - İzmirle ilgili tüm enformasyonun bir arada toplandığı, güncel, sürekli revize edilen bilgi kaynağı hedefiyle kurulan 'www.otuzbeşlik.com' adlı internet sitesinin tanıtımı Movenpick otel toplantı salonunda yapıldı. Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın oğlu Bilsay Yıldırım'ın kurucusu olduğu, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli'nin desteklediği sitenin tanıtımına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, işadamları ve gazeteciler katıldı.

otuzbeşlik.com kurucusu Bilsay Yıldırım yaptığı konuşmada yurtdışında eğitim gördüğünü ve çalıştığını, yazılım projeleri gerçekleştiğini, daha sonra ise bir kent rehberi kurmak için çalışmaya başladığını söyledi. Işınsu Kestelli ile bir araya geldikten sonra projenin İzmir projesine dönüştüğünü belirten Yıldırım, "İzmir şehir rehberi oluşturduk. Nerede ne var burada bulunabilecek. Turizme de katkı verecek. İzmir'in tüm semtlerindeki restoran, kafe, eğlence mekanlarıyla ilgili detaylı bilgiler bulunabilecek. Gelişmiş harita sistemimiz sayesinde İzmir'in her yerindeki etkinlik merkezleri, AVM'ler, sinemalar, restoranlar, gönüllü kuruluşları, daha birçok mekanı görülebilecek. İzmir'in kültür ve sanat gündemini aktaran, kişisel atölyelerden, büyük kültür sanat festivallerine kadar pek çok etkinlik mobil uygulamalarını da çıkardığımız sitemizde bulunacak" dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, bu projenin kendisine İzmirlilerin birlikte değerleriyle çok daha güçlü olduğunu gösterdiğini söyledi. Ortak alana yapılacak katkının, yatırımın, hangi alanda olursa olsun katma değer olarak daha fazla geri döneceğini belirten Vali Ayyıldız, "Bu proje İzmir'in karizmasına, marka değerine, katma değer getirecektir" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir'in 15 yılda iyi bir noktaya geldiğini söyledi. 2010 yılından bu yana her kriterde İzmir'in Türkiye'de en hızlı büyüyen kent olduğunu belirten Kocaoğlu, "Bir beyaz yakalımızın yurtdışından İzmir'e gelmesi bir örnektir. Bunun devam etmesini bekliyorum. İzmir'in bilgi üretmesi demektir. Bilgi üretecek kadroların gelmesini diliyorum. Bu site kente hayırlı olsun. Tebrik ediyorum" dedi.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı ve projenin destekleyicisi Işınsu Kestelli de yeni kuşak girişimcilerin desteklenmesine çok önem verdiğini söyledi. Dünyada 20 'li yaşlardaki girişimcilerin çok başarılı olduğu yeni bir dönem yaşandığını belirten Kestelli, "İzmir pek çok işte öncü oldu. Bilsay Yıldırım'ın projesi de iyi bir girişim. Kentler artık kendilerini dijital ortamlarda tanıtıyorlar. İzmir'in tüm renkleri bu sitenin içinde olacak. Başarılar diliyorum" dedi.

Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığıyla kurulan İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, Koç Grubu olarak yüksek teknolojili işleri ve girişimleri desteklediklerini belirtti. otuzbeşlik.com'un istihdam yaratacağını ve öncülük yapacağını belirten Soysal, kentle ilgili her türlü bilginin bulunabileceği içeriği geniş bir rehberin çok önemli olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.