Dolar 32,1849
%0.02
Euro 34,9490
%-0.11
Altın 2.504,710
%-0.23
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in 'Mesutlar'ı

İzmir'in 'Mesutlar'ı

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Mesutlar Köyü'nden İzmir'e yerleşen köy sakinleri, aralarındaki sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak için dernek çatısı altında buluştu.  Yıllar sonra hemşehri derneğinde buluştular

  • Ege Postası
  • 11.07.2017 - 12:11

Babalarının yıllar önce iş bulmak için geldiği İzmir'de ikinci kuşağı oluşturanlar, Mesutlar Köyü Dayanışma Derneği'ni kurarak sosyal sorumluluk anlamında önemli bir adım attı.

Derneği ilk yönetim kurulu toplantısını Bayraklı Dünya Barış Anıtın'da yapıldı. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ay, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, amaçlarının Mesutlar Köyü'nden İzmir'e yerleşen ve burada iş-güç sahibi olanları tanıştırmak, kaynaştırmak, sevinçli ve kederli günlerinde birbirlerinin yanlarında olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Bu derneği kurmaktaki diğer bir hedeflerinin de ikinci ve üçüncü kuşakta olanların biribirlerini tanıması ve kaynaşması olduğuna işaret eden Ay, şöyle devam etti:

"Derneğimiz kurulduğu günden itibaren amaçları doğrultusunda önce birlik ve beraberliğe, kaynaşma ve dayanışmaya önem verecektir. Hastalar ziyaret edilecek, yardıma muhtaç olanlara yardımlar yapılacak. Düğünü ve cenazesi olanların yanında olunacak. Bu yıl eylül ayında geleneksel olarak birlik ve beraberlik kaynaşma ve tanışma pikniği ve köyümüzde bir yemek düzenlenmesine karar verildi. Derneğimiz bir levha derneği olmayacak kuruluş amacına uygun olarak tüm sosyal etkinliklerde aktif çalışacaktır."

Mesutlar Köyü'den İzmir'e gelen herkese ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayn Ay, hiç bir siyasi, ekonomik ve sosyal ayrım yapmadan tüm hemşehrilerine hizmet edebilmeyi istediklerini kaydetti.

BAŞKANDAN BÜYÜKKESİM'E TEŞEKKÜR

Dernek Başkanı Osman Ay, kuruluş aşamasında büyük katkıları olan Kemal Büyükkesim ve Ömer Yıldırım'a, katkı ve emeklerinden ötürü teşekkür etti. 

Derneğin kurucuları arasında Bayraklı Ve İzmir Büyüksehir Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim, MTK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şadi Doğan, Gazi Tıp Merkezi'nden Op. Dr. Yusuf Yaşar Yıldırım, Tarih Öğretmeni Ömer Yıldırım Kurucular da bulunuyor. Kurucular şu işimlerden oluşuyor: Osman Ay, Bekir Yıldırm, İsmail Şadi Doğan, Kemal Büyükkesim, Halil İbrahim Metin, Ahmet Akıl,Yusuf Gül, Hilmi Uslu, Hümmet Metin, Yusuf Yasar Yıldırım, Muhsin Doğan, Ömer Yıldırım' Osman Şen, Emre Şen, Mehmet Uslu, Hasan Tombak Mustafa Ay, Ahmet Küçükkesim. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.