Dolar 32,3761
%-0.32
Euro 34,7143
%-0.26
Altın 2.400,070
%-0.93
Bist-100 10.168,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’deki öğrencilerin kiralık daire ararken en çok tercih ettikleri ilçeler

İzmir’deki öğrencilerin kiralık daire ararken en çok tercih ettikleri ilçeler

Türkiye’nin en medeni, modern ve güzel şehirlerinden biri olan İzmir, kaliteli eğitim ve öğretim kurumları açısından da son derece zengin.

  • Ege Postası
  • 14.08.2017 - 09:13

İzmir’de çok sayıda kaliteli üniversite bulunuyor. İzmir üniversiteleri, Türkiye’nin her yerinden binlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor. İzmir’in en çok bilinen ve tercih edilen üniversitelerinin başında Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi geliyor.

İzmir’e üniversite okumak için çok sayıda öğrencinin gelmesi, şehirdeki kiralık daire arayışını yoğunlaştırıyor. Öğrenci yurtlarındaki oda kontenjanlarının sınırlı olması ve oda fiyatlarının hemen hemen kiralık dairelerle aynı olması da kiralık dairelerin daha cazip hale gelmesini sağlıyor. Öğrencilerin kiralık daire arayışları söz konusu olduğunda öğrencilerin ve ailelerin farklılaşan istekleri oluyor. Öğrenciler sosyal hayata daha yakın olacakları ilçelerde ikamet etmek isterken, aileler ise güvenliği ve uygun bütçe seçeneklerini ön plana koyuyor.

Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan İzmir’in çok sayıda ilçesi var. Bu ilçelerinin her birinin kendine özgü olumlu ve olumsuz tarafları bulunuyor. Öğrencilerin tercihleri de bu bağlamda değişiklik gösteriyor. Bazı kişiler merkezi konumda bulunan daha pahalı daireleri tercih ederken, bazıları da konum uzak olsa da uygun fiyatlı daireleri seçiyor.

İzmir’in öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilçelerinin başında Bornova, Karşıyaka, Buca, Gaziemir ve Balçova geliyor. Zingat.com Bölge Rapor’u sayesinde her bir ilçe ile ilgili tüm detaylı bilgilere ulaşmak artık çok kolay. Zingat.com Bölge Raporu’na göre İzmir’in en çok tercih edilen ilçelerinin bazı özellikleri şu şekilde:

Bornova Kiralık Daire Seçenekleri: Bornova; merkezi konumu, güzel evleri ve temiz havası ile İzmir’de ikamet etmek için en çok tercih edilen ilçelerden biri. İlçenin otobana yakınlığı, ulaşım anlamında önemli ölçüde avantaj sağlıyor. Zingat.com Bölge Raporu’na göre Bornova’da kiralık dairelerin fiyatı ortalama 1100 TL civarında. Kira trendleri, fiyatların her yıl arttığını gösteriyor.

Karşıyaka Kiralık Daire Seçenekleri: Karşıyaka, üniversitelere yakınlığı açısından İzmir’in öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilçelerinden biri. Bununla birlikte Karşıyaka sosyal imkânlar, toplu taşıma ve medeniyet açısından da son derece gelişmiş bir ilçe. Karşıyaka kiralık daire seçeneklerinin ortalama fiyatları 1200 TL civarında. Kira ortalamaları her sene artış gösteriyor. 338 bin 192 kişilik bir nüfusa sahip olan bu güzel ilçenin sosyo-ekonomik derecesi de oldukça yüksek.

Buca Kiralık Daire Seçenekleri: İzmir’in Buca ilçesi kiralık daire arayan öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilçelerden. Hatta Buca için bir öğrenci ilçesi bile denilebilir. Bunun en önemli sebebi ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Buca’da bir yerleşkesi olması. Zingat.com Bölge Raporu’na göre Buca kiralık daire fiyatlarının ortalama tutarı 1000 TL civarında. Nispeten uygun olan bu fiyatlar, öğrencilerin bu ilçede kolayca konaklayabilmelerini sağlıyor. Bazı öğrenciler Buca’da tek başlarına eve çıkmayı tercih ederken, bazıları da birkaç arkadaş bir araya gelerek daha uygun bütçeli şekilde kiralık daire tutuyor.

Gaziemir Kiralık Daire Seçenekleri: Zingat.com Bölge Raporu’na göre Gaziemir kiralık dairelerinin ortalama fiyatı 1000 TL civarında. Kira trendleri ise seneden seneye artış gösteriyor. Bunun en önemli sebebi ise Gaziemir’in İzmir’deki üniversitelere konum olarak yakın olması. Bölgenin yaş dağılımına bakıldığı zaman, pek çok üniversite öğrencisinin ikamet etmek için bu ilçeyi tercih ettikleri görülüyor.

Balçova Kiralık Daire Seçenekleri: İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Balçova, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu durum Balçova’yı da adeta bir öğrenci ilçesi haline getiriyor. Zingat.com Bölge Raporu’na göre Balçova kiralık daire fiyatları ortalama 1200 TL civarında.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.