Dolar 32,4814
%0.31
Euro 34,6981
%0.32
Altın 2.410,440
%1.27
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli başkanlar Ankara'daki zirveyi değerlendirdi

İzmirli başkanlar Ankara'daki zirveyi değerlendirdi

CHP Genel Merkezinin düzenlediği belediye başkanları zirvesine Genel Başakn  Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması damga vurdu. İzmirli başkanlar Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını Egepostası'na değerlendirdi. İzmirli başkanlar Ankara'daki buluşmayı değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 18:20

YAĞMUR UYGUR- EGE POSTASI /  CHP Genel Merkezinin düzenlediği belediye başkanları zirvesine Genel Başakn  Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması damga vurdu. İzmirli başkanlar Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını Egepostası'na değerlendirdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Otel'de düzenlenen belediye başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada adaletin bir erdem işi olduğunu, Arapçasının da "fazilet" anlamına geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, AK Parti Eski MKYK Üyesi Ayhan Oğan'ın "Yeni bir devlet kuruluyor" sözlerine atıfta bulunarak, "Yeni bir devlet kurmaktan söz ediyorsun. Yeni para mı basacaksı? Hangi yüzle bunları söylüyorsun ve hangi yüzle o partinin içinde kalıyorsu? O parti hangi gerekçeyle seni kendi içinde tutuyor. Konuşmasını isterim o partinin liderinin. Sahip çıkıyorsan çık, adam gibi sahip çık. Sahip çıkmıyorsan tut kapının önüne koy, başka seçeneğin yok senin" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun birlik, beraberlik çağrısı yapıp çarpıcı adalet mesajları verdiği toplantının ardından, zirveye katılan İzmirli belediye başkanları, toplantının çok verimli geçtiğini belirterek dayanışma içinde bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

 

"YENİ SİYASİ OMURGA BU OLMALI"

CHP’li Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, uzun zamandır bu kadar verimli bir toplantı yapılmadığını dile getirerek “Bence çok verimli bir  toplantı geçirdik. Bir defa Genel Başkan açılış konuşmasını, ‘Yeni devlet kuruyoruz’ cümlersi üzerinde kurguladı ve çok mükemmeldi. Cumhuriyet’in kuruluş aşamasını, yakın çağı tek tek anlattı. Bu anlamıyla yeni siyasi omurga bu olmalı diye düşünüyorum. Bunlar yeni bir devlet oluşturuyor. Adam itiraz bile etmiyor. Böyle bir adama itiraz edip, atmanız gerekiyor. Bu da yapılmıyor. Bu durumda yapılacak tek şey, bu topluma bu cumhuriyetin nasıl kurulduğunu yeni baştan anlatmak. Bunun yanında da liderimiz, yol haritası ve yapmamız gerekenleri bir kez daha hatırlattı. Birikimler paylaşıldı. Bence verimliydi” dedi.

“TÜRKİYE'Yİ DAHA İYİ BİR YER HALİNE GETİRECEĞİZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ CHP’nin iktidara gelmesiyle daha huzurlu bir Türkiye’nin oluşacağını vurgulayarak “Belediyelerimizi iktidara giden yolda iyi değerlendirmeliyiz. Genel Başkan'ın  yürüyüşüne katkı koymalıyız, değerlendirmesi yapıldı. Bunlar hayata geçecek inşallah. Özgürlük İzmir’de Eskişehir'de CHP’li belediyelerin olduğu yerde var. Burası kimsenin hayat tarzına, ibadetine karışılmayan bir yer. Ankara’da boğulduğunu söyleyen insanlar var. Bu şunu gösteriyor. Biz genelde iktidar olsak Türkiye’de herkes daha iyi yaşayacak. Daha mutlu yaşayacak. Anadolu’nun bizim partimizin giremediği her noktasına girme organizasyonları yapılacak. Sahipsiz Erzurum başta olmak üzere onun gibi İç Anadolu’da milletvekili çıkaramadığımız illere büyükşehir belediyelerini güçlü ilçe belediyelerini koordine ederek girebiliriz. Bunu da Genel Merkez sağlamalıdır, bunu yapacak gücümüz var” diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIN TAVRI NET"

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina toplantının üç aşamalı olarak geçtiğini belirtti, bundan sonraki adımın Adalet Kurultayı'nda belirleneceğini kaydetti. Piriştina “Üç bölümde değerlendirilmesi gereken bir toplantıydı. İlk bölümde Genel Başkan tüm yurtseverlere bu ülkede asla yeni devlete izin vermeyeceğini söyleyerek net tavrını koydu. İkinci bölümde adalet yürüyüşü ve onun yarattığı ülkedeki olumlu durum ve adalete olan ihtiyaçtaki yoğun birliktelikle ilgili son derece olumlu görüş alışverişinde bulunuldu. 26-30 Ağustos Adalet Kurultayı da görüşüldü. Başkanların birarada olması, yapılan projeleri paylaşması açısından verimli geçti. Mevkidaşlarımızla bir araya gelmek de fikir alışverişinde bulunmak bizim için iyi oldu. Dayanışmayı artırdı. Böyle toplantıları verimli buluyorum, birbirimizden faydalanıyoruz. Hatalarımızı görüyoruz. İyi şeyleri paylaşıyoruz. Genel Başkan'ın kararlılığı sürüyor. 26’sında Çanakkale'de buluşmak üzere ayrıldık” diye konuştu.

“İZMİR FARKINI ORTAYA KOYDU”

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Türkiye’de OHAL nedeniyle yaşanan haksızlıkların masaya yatırıldığını belirterek, “Türkiye’de haksızlığın her aşama ve kademede OHAL ile birlikte devam ettiğini, vatandaşın hakkına hukukuna saygı duyulması ve onları korumak adına mücadelemizi devam ettirmemiz gerektiği konusunda birleştik. Esas temel konumuz buydu. OHAL hak ihlalinden başka bir şey değil. Belediye başkanlarının biraraya gelmesi, gücü önemli. Dayanışma içinde olmamız partili olduğumuz unutmamamız gerektiği konuşuldu. Türkiye’deki demokrasi ve insan haklarını yeniden tesis edilmesi konusunda biz de sosyal demokrat belediye başkanları olarak vatandaşların yanında olmamız gerektiğivurgulandı. Aziz Beyi örnek gösterdi, memnun kaldık bu konuda. İzmir farkını ortaya koydu” şeklinde konuştu.

"SORUMLULUĞUMUZ ARTTI"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yapılan toplantıların verimli geçtiğini belirterek adalet yürüyüşüyle CHP’nin sorumluluğunun ve partiden beklentilerin arttığını söyledi. Pekdaş “CHP'li belediye başkanları olarak belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Adalet yürüyüşünden sonra gerçekleşen bir toplantı bu. Adalet yürüyüşüyle birlikte CHP’nin sorumlulukları arttı. Hem de CHP’den beklentiler arttı. Bulunduğumuz yerlerde daha etkili iş yapmak ve toplumun tümünün derdini çözmek konusunda ortaklaşa çalışmalarımızı konuştuk. Uygulamadan doğan sıkıntıları işleyişteki sorunları, ayrıca toplumsal muhalefetin örgütlenmesinde ve iktidar yolunda üzerimize düşenleri konuştuk” dedi.

“TALAN EDİLMEYEN BELEDİYELER CHP’Lİ”

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhuriyetin ilk yıllarıyla ilgili yaptığı konuşmasının oldukça etkileyici olduğunu belirterek “Toplantı çok verimli geçti. Belediye başkanlarına ilk sunumda Genel Başkan'ın bu devletin nasıl kuruluğunu, kan ve gözyaşıyla, mücadeleyle kurulduğu ve devletin tek ve yıkılmaz olduğu konusunda yaptığı konuşma çok etkileyiciydi. Daha sonra da belediyelerin performanslarıyla ilgili genel merkez  incelemeler yapmış. Nelere dikkat edilmesi ve ne yapılması gerektiği anlatıldı. Yerel seçimlere yönelik bir çalışma yapıldı. Son bölümde ise adalet yürüyüşünün etkileri konuşuldu. Fikir alışverişi yaptık. Kurultayın önemli olduğunu söyledi. İzmir örnek gösterildi. Talan edilmeyen belediyeler bizimkiler dendi. Hizmet görmek istiyorsanız CHP’ye gelin dedi. Uzun süredir bu  toplantılara katılıyorum, bu en verimli toplantımızdı. Adalet Kurultayı’na hepimiz başkanlar olarak katkı koyacağız” şeklinde konuştu.

“CHP’DE RANT HALK LEHİNE VAR”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de belediyelerin performans değerlendirmelerini yakından takip ettiklerini ve büyüme konusunda Menemen’in geldiği noktayı değerlendirdi. Şahin, "Olumlu bir toplantı yaptık. Belediyelerin özellikle performanslarıyla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Gayet olumlu buldum. Genel Başkan CHP’li belediyelerin bulunduğu yerde rant  olmaz dedi. Varsa vatandaş lehine vardır. Zaten baktığınızda da İstanbul neden buraya geliyo? Neden iç turizm patlıyo? Bunlardan yola çıkarak güzel örnekler verildi. Oturmak istenilen yere geliniyorsa bu güzel bir şey. Ben kendime de uyarladım. İzmir 1.1 büyümüş. Menemen 5.1 büyümüş. İyi bir değerlendirme oldu benim açımdan” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE'NİN CHP’YE İHTİYACI VAR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da 2019’a güçlü hazırlanılması gerektiği vurgusunun önemli olduğunu belirterek “Çok güzel bir toplantıydı. Adalet Kurultayı önemli olacak. Toplumun her kesiminden insan katılalcak. 2019’a daha güçlü hazırlanmamız gerektiği ve Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğu vurgulandı. Bu tür toplantıların yapılmasından mutluyuz. Sonuçta biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. İzmir’in örnek gösterilmesinden gurur duyduk. Yerel yönetimler algı operayonuyla farklı noktalara çekilse de Türkiye’deki insanlar İzmir’in başarısını görüyor. Genel Başkanın bunu görüp takdir etmesinden de mutluluk duyduk. Genel Başkanımızın öncülüğünde, görev yaptıkları bölgelerin gelişimi için canla başla mücadele eden belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Hem yaptıklarımızı hem de yapacaklarımızı anlattığımız verimli bir toplantı oldu. Genel başkanımızın öneri ve talimatlarını uygulamaya, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya ve halktan yana belediyecilik yapmaya devam edeceğiz"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.