Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KOSBİ'den savunma sanayi atağı

KOSBİ'den savunma sanayi atağı

Havacılık, uzay ve savunma sanayinde iş birlikleri oluşturarak sektörün oyuncularını doğru kişi ve projelerle buluşturan Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin (HUKD) Yönetim Kurulu Toplantısı İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSBİ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 12:05

HUKD Genel Sekreteri Yalçın Yılmazkaya, havacılık ve savunma sanayinde farkındalık yaratmak için 2017 yılında KOSBİ ile ortak çalışmalar yapılarak seminerler düzenleyeceklerini söyledi. Yılmazkaya, sektöre teknik insan gücünü geliştirme konusunda eğitim verecek havacılık meslek lisesi ve havacılık meslek yüksek okulu kurulması için iş birliklerini değerlendirebileceklerini kaydetti. Türkiye'de son yıllarda havacılığa ilgi duyan genç sayısında gözle görülür bir artış olduğunu fakat kariyer söz konusu olunca ailelerin çocuklarını doğrudan mühendislik fakültelerine yönlendirdiğinin altını çizen Yılmazkaya, “Elbette ki mühendislerimizin çok başarılı olması bizler için de önemli. Ancak mesleki eğitim almış kalifiye teknik uzmanlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız bulunuyor. Sektörün dengeli şekilde büyümesinde bu uzmanların önemi çok büyük ancak firmalarımızın kalifiye teknik uzman bulmakta yaşadığı zorlukları hepimiz biliyoruz. Bu sebeplerle HUKD olarak mesleki eğitim kuruluşlarına yakın destek vermekteyiz. Bu konudaki farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda KOSBİ ile işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

"SANAYİCİLERLE İŞBİRLİĞİ OLABİLİR"

Ayrıca, KOSBİ ile HUKD ortaklığında savunma ve havacılık alanında İZKA destekli projeler yapabileceklerini dile getiren Yılmazkaya, bölgedeki iletişimin ve birlikte çalışma ortamının geliştirilmesi için yapılacak çalışmalarda rol alabileceklerini ifade etti. KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ise, son 6 yıldır gerçekleştirdiği somut projeleriyle alanında Türkiye'deki büyük bir açığı kapatan HUKD'un ileride gerçekleştireceği yeni çalışmaları için destek olabileceklerini söyledi. HUKD'un faaliyetlerini çok yakından takip ettiklerini belirten KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, derneğin büyüyen ve güçlenen Türk havacılık, uzay ve savunma sanayiinin dünya ile rekabetçi bir seviyeye gelmesi için gerçekleştirdiği projelerle sanayicilerin ufkunu açtığını ifade etti. KOSBİ olarak HUKD'un bundan sonra düzenleyeceği projelerde partner kuruluş olarak yer alabileceklerini sözlerine ekleyen Başkan Porsuk, “Gelecekte KOSBİ'li sanayicilerimizin faydasına olabilecek çalışmalara her türlü desteği verebiliriz. Gerçekleştirebileceğimiz projelerle Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayisine katkıda bulunmayı isteriz. Bunun için her türlü bilgi, birikim ve tecrübemizi kullanmaya hazırız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.