Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak var, yıkan yok !

Kaçak var, yıkan yok !

İlçe genelinde kaçak olduğu tespit edilen 35 ayrı yapının yıkılması amacıyla harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, işi yaptıracak firma bulamadı. Geçtiğimiz gün düzenlenen ihaleyi iptal eden ilçe belediyesi, gecekondu ve baraka gibi kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu alanlarda sürdürdüğü mücadeleyi de ertelemek zorunda kaldı.

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 14:48
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar ve Konak ile birlikte kaçak yapılaşmanın ve çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu ilçelerden bir tanesi olan Karşıyaka'da belediye iş yaptıracak firma bulamadı. 30 Temmuz'da ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkımı amacıyla hizmet alım ihalesine çıkan belediyenin yapı işleri müdürlüğünün hazırlıkları, ihaleye katılan istekli firma bulunamaması nedeniyle boşa gitti.
 
 
İSTEKLİ FİRMA ÇIKMAYINCA İHALE İPTAL EDİLDİ
Yamanlar, Şemikler, Cumhuriyet Mahallesi başta olmak üzere, ilçenin çeşitli kesimlerinde yer alan kaçak yapıların yıkımı için ihaleye çıkan Karşıyaka Belediyesi, istekli firma çıkmaması üzerine ihaleyi iptal etti. Toplam üç ay sürecek faaliyetler kapsamında yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanda toplam 35 kaçak yapının yıkılmasını planlayan belediyenin hazırlıkları da rafa kalktı.
 
YENİDEN İHALE YAPILACAK
Gecekondu binaların yıkımı ve molozların taşınması ile naklini de içeren ihalenin iptali ile birlikte, yeniden çalışma başlatan belediyenin yapı işleri müdürlüğünün önümüzdeki haftalarda yeniden ihaleye çıkacağı ve yarım kalan çalışmaları tamamlayacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.