Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da seçilmiş kadınlar buluştu

Karabağlar'da seçilmiş kadınlar buluştu

Karabağlar Kent Konseyi tarafından “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi”nin 82’nci yıldönümü ile “Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle 2’ncisi düzenlenen “Geleneksel Seçilmiş Kadınlar Kahvaltısı”, Karabağlar'daki seçilmiş kadınları bir araya getirdi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2016 - 09:26

Toplantıda konuşan Başkan Selvitopu, Kamuda ve özel sektörde kadınların her alanda hak ettiği yeri bulması gerektiğini vurguladı,  ancak bu konuda ülkemizde sıkıntılar olduğunu dile getirdi.

Üçyol Uğur Mumcu Parkı Karabağlar Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve Karabağlar Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Karabağlar’daki sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, muhtar ve azaların seçilmiş kadınları katıldı.  

Kahvaltıda açılış konuşması yapan Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fahriye Kaşka, Türkiye'de kadınların parlamentoda çocuk hakları, kadın hakları ve ülkenin geleceği hakkında kanunların yapılmasında söz hakkına sahip olması gerektiğini belirterek, "Bizler de İskandinav ülkeleri gibi kadının ve erkeğin eşit temsil edildiği bir parlamento ve yönetimler istiyoruz." dedi.

Hak temelli örgütlenme şart

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ise, seçilmiş kadınlar kahvaltısının ikincisini düzenlediklerini belirterek, Karabağlar'ın çeşitli bölgelerinde seçilmiş olan kadınlarının yılda bir kere de olsa bir araya gelmesinin önemli olduğunu ifade etti. Karabağlar'da son bir yılın yeni kadın örgütlenmelerinin ortaya çıktığı bir dönem olduğunu belirten Işık, "Yeni kooperatif ve dernek başkanlarımızın da aramızda olmasından mutluluk duyduk. Onların da sayılarının artmasını ve güçlerinin çoğalmasını çok arzu ediyoruz. Karabağlar’ın kadınlarının bu tür örgütlenmelerle Karabağlar'a hak temelli örgütlenme açısından da bir fark getireceğine inanıyoruz."dedi. 

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkeyiz

Toplantıya katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da yaptığı konuşmada kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu, aileyi çekip çeviren kişinin kadınlar olduğunu belirterek, "Kamuda ve özel sektörde kadınların her alanda hak ettiği yeri bulması gerekir. Bu konuda ülkemizde maalesef sıkıntı var. Önce kafalardaki o dar görüşü, zihniyeti yıkmak gerekir. Atatürk'ün aslında ileriyi görmesi bu yöndedir. , Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren kadınların ön plana çıkmasıyla ilgili çabaları olmuştur. O nedenle de dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerden biriyiz." dedi. 

Cumhuriyet dönemi çok güçlü kadınlar yetiştirdi

Türkiye'de seçilmiş kişi olmanın zorluklarından bahseden Başkan Selvitopu, toplumda kadına yönelik önyargılı yaklaşımların eğitimle aşılabileceğini söyledi. Selvitopu, "Ülkemizde kadınlar toplumsal yaşamın birçok alanında var ve mücadele ediyorlar. Bugün Türkiye'de bilim kadını, yazar ve sanatçılarımız var. Cumhuriyet dönemi çok güçlü kadınlar yetiştirdi. Biz bunun biraz daha fazlalaşmasını istiyoruz." dedi.

Aktif rol almayı tartıştılar

Düzenlenen kahvaltıda düşüncelerini dile getiren kadınlar, toplumsal yaşamda kadınların nasıl daha aktif olacakları konusunda değerlendirmelerde bulundular. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.