Dolar 32,2769
%0.01
Euro 35,0305
%-0.16
Altın 2.478,300
%0.49
Bist-100 10.548,00
%2.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun'a Foça'dan destek

Karaburun'a Foça'dan destek

Karaburun, kapasite arttırımına giden Balık Çiftliklerine karşı eylemde…Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Karaburun halkının yanında olduklarını belirterek, “Çevre katliamları, geleceğimizi tehdit ediyor” dedi. Demirağ'dan 'Ölümcül tehdit' vurgusu

  • Ege Postası
  • 26.01.2017 - 10:54

İzmir'in Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Karaburun'da balık çiftliklerinin kapasitesini artması sonucu yaşanması muhtemel olduğu belirtilen olumsuzluklara karşı tepkili vatandaşların yanında olduklarını duyurdu. 

Küçükbahçe Köyü Mevkii'ndeki balık çiftliklerinin kapasitesinin artarak, Karaburun merkezden Kaynarpınar'a kadar olan deniz alanına taşınacak olması, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve halkta tepki uyandırdı. Konuyu yakından takip ettiğini belirten Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, "Karaburun binlerce yıllık bir birikime sahip, nadir ekosistemi olan, koruma altında olan türleri barındıran eşsiz yörelerden birisidir. Genişletilmesi planlanan balık çiftliklerinde kullanılacak antibiyotik, parazit ilaçları, yem artıkları, ölü balıklar, mazot, sintine atıklarının yaratacağı çevresel ve görsel kirliliğin denizleri ne hale getireceğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin de imzaladığı uluslararası sözleşmelerle korunan Akdeniz fokunun üreme ve yaşam alanlarından biri olan Karaburun kıyılarında balık çiftliği kafeslerinin kurulması, Akdeniz fokuna yönelik ölümcül bir tehdit oluşturacaktır. Temiz ve yaşanabilir bir çevreyi yarınlara bırakma sorumluğumuz olduğunu hatırlatır. Tüm bunların ışığında biz Foçalılar, Karaburun'da meydana gelecek çevre katliamına karşı olduğumuzu bildiririz. Karaburun halkının haklı eylemlerini destekliyoruz" diye konuştu.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.