Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Stadı görücüye çıktı

Karşıyaka Stadı görücüye çıktı

Karşıyaka'da Yalı'daki eski İlçe Stadı'nın arazisine yapılacak 15 bin kişilik stadın Karşıyaka Belediyesi'nin hassasiyetleri üzerine yenilenen projesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Belediyenin hassasiyetleri dikkate alındı

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 13:34

Projenin mimarı Bahadır Kul'un Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, kulübün varlık kurulu üyeleri, Ankara temsilcisi Cüneyt Başak ile İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten'in katıldığı toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a sunduğu yenilenen projede tribün yükseklikleri, çevredeki binalarla eşit olacak. Yükseklikten kaynaklı kapasite farkı yaşanmaması için kale arkalarındaki tribünlerin üst bölümleri koltuksuz tribün yapılacak. Bu sayede stat kapasitesi toplam 15 bin 600 kişiye çıkarılacak.

İzmir Şehir Plancıları Odası’ndan stat açıklaması

Tribün çatılarında stadın kendi enerjisini üretebilmesi için güneş panelleri konulacak. Tesiste çevre hassasiyeti ön planda tutulup görüntü kirliliği oluşturmamak adına dış cephenin katları da ağaçlarla yeşillendirilecek. Taraftarın stada giriş ve tahliyesinde risk oluşturmamak için daha önce iki yapı olarak planlanan kulüp binası ve sosyal tesis, tek bina olarak, yanındaki apartmanlar ile statla aynı yükseklikte inşa edilecek. Bu sayede yaya olarak stada girişte 7 metrelik bir yol genişliğine ulaşılacak. Projede kulübe tahsis edilecek 6500 metrekare kapalı alanın içinde müze ve gelir getirici mağazalar olacak. İtfaiye ve ambulans girişleri düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi, ihale ve projeye yeni davalar açılmaması için titiz davranacak.

ŞEHİR PLANCILARIYLA TOPLANTI

Karşıyaka'nın yıllardır beklediği yeni stat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinde itiraz eden İzmir Şehir Plancıları Odası'yla önümüzdeki günlerde toplantı yapılacak. Yenilenen stat projesi, oda yönetimine sunulacak. Stadın ilk ihalesi 28 Ocak 2014'te yapılmış ancak açılan davalar sonrası iptal edilen ihale, geçtiğimiz 15 Haziran'da ikmal edilmişti.

GENÇLERE ZAM

İkinci Lig Beyaz Grup'ta yeni sezona hazırlanan Karşıyaka'da yönetim, kadrodaki Battal, Arif, Erhan, Metin, Harun, Anıl ve Mustafa Değirmenci'nin sözleşmelerinde tadilat yapılarak alacakları ücreti yüzde 25'e varan oranda artırdı. Uzun süredir geçen sezondan kalan paralarının ödenmesini bekleyen Battal, Anıl gibi gençlere önümüzdeki hafta alacaklarına karşılık çek dağıtılacağı açıklandı.

Toplantıya Başkan Mutlu Altuğ'un yanı sıra takıma sponsor olan Şube Başkanı Şevket Pehlivan ve Pehlivan'ın şube danışmanlığına getirdiği eski hakem Mutlu Çelik de katıldı. Kaf-Kaf'ta ilk açıklanan fiyatlarında indirime gidilen sezonluk kombine biletler, öğrenci 100, kapalı 200, forma hediyeli kombine 275, B protokol ve hediye forma 912, VIP ve hediye forma 1912 TL'den satışa çıktı. (DHA)

Karşıyaka'dan stat çıkarması Karşıyaka Stadı için revize kararı alındı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.