Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da o Anıt yıkıldı!

Karşıyaka'da o Anıt yıkıldı!

Karşıyaka Belediyesi tarafından yenilenecek olması nedeniyle tartışmaları beraberinde getiren Kadın Hakları Anıtı, yıkıldı. Belediye ilgili kurumlardan gelen onaylar sonrası projenin startını vermiş oldu. Karşıyaka Belediyesi projenin startını verdi

  • Ege Postası
  • 12.06.2017 - 19:31

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi tarafından yenilenerek yerine daha büyüğü yapılacak olan Kadın Hakları Anıtı beraberinde tartışmaları getirmişti.

Karşıyaka'da bir grup vatandaş ve STK anıtın yıkılmasına karşı çıkmış ve sosyal medyada kampanya başlatmıştı.

Yıllar içinde Anıtta meydana gelen yıpranmayı gerekçe gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ilgili yerlere başvurmuştu.

Karşıyaka Belediyesi Kadın Hakları Anıtıyla ilgili yenileme kararı onay aldı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu,  Anıtın tarihi eser olmadığı yönünde geri dönüş yaptı inisiyatifi belediye'ye bıraktı.

Belediyenin, Valiliğe yaptığı başvurunun ardından gerçekleşen bilirkişi incelemesinde de Anıtın zarar gördüğü ve yenilemeye ihtiyacı oldupu rapor edilmişti.

Karşıyaka Belediyesi  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Valilik nezdinde yaşanan gelişmeler üzerine projenin startını verdi. 

İş makinaları Anıtı yıktı.

15 METREDEN 42 METREYE YÜKSELTİLECEK

Çalışmalar kapsamında Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve mermi taşıyan Türk analarının yanı sıra öğretmen, hukukçu, kimyager olarak tasvir edilen kadın heykellerinin bulunduğu anıt, 15 metreden yaklaşık 42 metreye yükseltilecek. 72 adet fore kazık çakılacak. Etkili bir ışıklandırma sistemiyle Körfez'in her yerinden görünmesi sağlanacak. Anayasa Meydanı da yenilenecek. Tören alanı olarak kullanılan kısım büyütülerek, aynı anda daha kalabalık topluluklara hizmet edebilir hale getirilecek. Çalışmalar yaklaşık 6 ayda tamamlanacak. Ayrıca, eski yapının parçalarından da çeşitli anı eşyaları üretilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.