Dolar 32,4057
%0.08
Euro 34,6698
%0.24
Altın 2.384,140
%0.16
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da tepki sokaklara taştı

Karşıyaka'da tepki sokaklara taştı

Karşıyaka Tramvayı'nın seferlere başlamasıyla birlikte uzun yıllardır ilçeye hizmet veren taksi dolmuş hatları da yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Önce durak yerleri değişen, şimdi de iptal edilme ihtimali bulunan taksi dolmuş esnafının isyanı sokaklara taştı. Karşıyaka'da tepki sokaklara taştı

  • Ege Postası
  • 24.07.2017 - 14:14

EGE POSTASI- Karşıyaka’da başladığı günden beri sıkıntılara neden olan tramvay çalışması, taksi dolmuş esnafını da vurdu.

Karşıyaka-Bostanlı arasında yaklaşık 40 yıldır yolcu taşımacılığı yapan Bostanlı Taksi dolmuş durağı da tramvay nedeniyle kaldırıldı. İskele yanında yer alan durağın kapatılmasıyla birlikte 43 taksi ile 100 kişinin geçimini sağladığı Bostanlı dolmuşları ise ortada kaldı. Yer bulamayan esnaf, kaldırılan otopark alanını geçici olarak kullanmaya başladı, ardından da Çarşı girişinde kendisine yer buldu. Yaşanan sıkıntı bununla da sınırlı kalmazken, kendilerine çözüm için söz verilen şoförler son günlerde artan hat kapatılacak söylentileri üzerine tedirgin günler geçirmeye başladı. Ekmek derdine düşen esnafa belediye tarafından henüz yeni bir çözüm getirilmezken, şoförlerin isyanı sokaklara taştı.

ŞOFÖRLERİN TEPKİSİ YOLLARA TAŞTI!

Taksi-dolmuş esnafı araçlarının camlarına yapıştırdıkları yeni ilanlarla hem ilçe halkına seslendi, hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na mesaj verdi. Vatandaşlardan destek isteyen şoför camiası Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hemşeri İletişim Merkezi'ne (HİM) ait numaraları paylaşarak sorunlarına çözümü için yerel idareyi adres gösterdi. Tepkisi bununla da sınırlı kalmayan öfkeli esnafın, ayrıca önümüzdeki günlerde kapsamlı bir kitlesel eylem yapmaya hazırlandığı ifade edildi. Öte yandan, taksi dolmuşlar için yeni çözüm üzerinde çalıştığı öğrenilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili olarak yeni bir UKOME kararı almaya hazırlandığı ve teknik kurul incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

ESNAF TEMSİLCİLERİ BAŞKAN'DAN SÖZ ALMIŞTI

Karşıyaka'da krize yol açan konu geçtiğimiz haftalarda esnafın Büyükşehir Belediye Başkanı Kocoağlu'na makamında gerçekleştirdiği ziyaret esnasında masaya yatırılmıştı. Ziyarette tramvayın devreye girmesiyle iptal kararı alınan Bostanlı-Karşıyaka güzergahındaki taksi dolmuş esnafının talepleri konuşulmuştu. Taksi-dolmuş hatlarıyla ilgili yeni güzergah projesi üzerinde çalıştıklarını Esnaf Odası temsilcilerine aktaran Başkan Kocaoğlu tramvay sonrası yapılması planlanan yeni düzenlemeleri açıklamıştı. Halen meslek odaları ile belediye arasında görüşmeler sürerken, önümüzdeki günlerde konuya ilişkin yeni bir UKOME kararı alınması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.