Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent A.Ş.'de grev çanları çalıyor

Kent A.Ş.'de grev çanları çalıyor

Karşıyaka Belediyesi'ne yaklaşık 4 ay önce başlayan toplu sözleşme görüşmeleri işçilerin zam talepleri kabul görmeyince tıkandı, grev de kapıya dayandı. Önümüzdeki haftaya kadar yetkili sendika ile belediye yönetimi arasında uzlaşma sağlanamadığı takdirde 500 çalışan grev kararını askıya çıkartacak. Kent A.Ş.'de toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor

  • Ege Postası
  • 06.06.2017 - 12:02

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karşıyaka'da ilçe belediyesi ile yetkili DİSK Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir kriz patlak verdi.

BELEDİYENİN YÜZDE 9 ZAM TEKLİFİ İŞÇİDEN KABUL GÖRMEDİ

Karşıyaka Belediyesi'nin idari hizmetler ve sosyal tesislerinde çalışan yaklaşık 500 işçinin zam talepleri belediyeden kabul görmeyince grev kapıya dayandı. İki yılı kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilere yüzde 9'luk zam öneren belediyenin teklifi sendika tarafından kabul görmedi.

500 ÇALIŞAN GREVE HAZIRLANIYOR

Toplu sözleşme için diğer ilçe belediyelerindeki ücret artışlarını emsal gösteren DİSK Genel-İş Sendikası, sosyal hak ve ikramiyelerde beklenen iyileştirme sağlanmayınca iş bırakmak için hazırlıklara başladı. Arabulucu süresi biten süreçte önümüzdeki hafta da taraflar arasında uzlaşma sağlanamazsa grev eylem kararını belediyeye asacak. Ardından başlayacak 60 günlük süreçte de toplu iş sözleşmesi imzalanmazsa belediye şirketi Kent A.Ş.'nin çalışanları Ağustos ayı sonunda greve gidecek.  

AKÇA İTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz gülerde Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Akça istifa etmiş yerine CHP Konak İlçe Eski Başkanı Aytekin Tunus gelmişti.

İŞTE BELEDİYENİN ÖNERDİĞİ ZAM ORANLARI

Birinci grup işçilere önerilen zam oranı; yüzde 9 ücret artışına ek olarak 250 liralık gıda yardımı ve 52 günlük ilave ikramiye ile birlikte toplamda yüzde 18 zam.

İkinci grup işçilere öerilen zam oranı ise; sosyal yardımlar ve 250 liralık gıda yardımlarına ek olarak 32 günlük ikramiye ile birlikte toplamda yüzde 23,5 ücret artışı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.