Dolar 32,7179
%0.49
Euro 35,4520
%0.44
Altın 2.486,940
%0.79
Bist-100 10.875,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: 'İzmir'de yüzde 60'ın üzerinde oy alırız'

Kocaoğlu: 'İzmir'de yüzde 60'ın üzerinde oy alırız'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İzmir’de yüzde 60’ın üzerinde oy alacağını söyledi. Kocaoğlu, Bornova ilçesi Işıkkent mahallesi sokaklarında yaptığı seçim çalışmasında CHP Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atilla’ya “Bana söz vermiştin. Yolumu yapacaktın” diyen bir Işıkkent sakinine “Daha adam başkan seçilmedi ki! Önce bir başkan olsun. Seçilsin yapar tabii ki” diye yanıt vermesi günün esprisi oldu.

  • Ege Postası
  • 10.03.2014 - 17:53
İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atilla ile seçim çalışması yaptı. Önce Kara Nakliyecileri sitesini ziyaret eden Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada sitenin ulaşımla ilgili sorunlarının köklü çözümü için çalışma yaptıklarını söyledi. Kocaoğlu “Bölgedeki sitelerin ortak sorunu yollarını çevre yoluna bağlayacak kavşak sıkıntısıdır. Açtığımız 35 metrelik yolla bölgeyi sadece oksijen çadırına soktuk. Geniş yollar ve yer altı otoparkıyla yapılacak bir planlama en doğru çözüm olacak. 2014 yılı içinde bu projemizi sizlerle paylaşacağız” dedi.

Kocaoğlu, Türkiye’nin sorununu ise 76 milyonluk ülkenin sanayi, lojistik, tarım dahil hiçbir sektörde yeterli üretimi sağlayamaması, bu yönde programı olmaması olduğunu söyledi. Üretimin artmaması ile nakliyecilerin işinin de büyümediğini belirten Kocaoğlu, “Bu akaryakıt ve elektrik fiyatlarıyla üretim ve ihracat yaparak dünya pazarlarında rekabet yapılamıyor. Deniz ulaşımında ve havada ÖTV yok. Karada var. Burada bir düzenleme yapılması gerekir” dedi.


Nakliyecilere seslenen ve kendisinin de Anadolu’da gelip İzmir’de 46 yıldır yaşadığını belirten Kocaoğlu “Hiç kimse için ayrım yapmadım. İnsanın hayatını kolaylaştırma için çalışmaları sürdüreceğim. Tramvay için 165 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladım. Uçanyol’un 100 milyon TL kamulaştırmayla önce otogar sonra çevre yoluna bağlayacağız. Buranın ulaşımın direkt etkileyecek. Bornova’da Ankara asfaltı sıkışıklığını önleyecek alternatif yol inşaatı çalışmaları sürüyor. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Altınyol ve Topçu Tugayı’nın oradan Manisa yoluna bağlayacağız. Bu yol limana giden tırlar ve kamyonlar için yeni bir güzergah olacak” dedi. 

Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkana adayı Olgun Atilla’yı da nakliyecilere tanıttı. Atilla’yı çocukluğunda beri tanıdığını, büyük oğlundan bir yaş küçük olduğunu belirten Kocaoğlu, “Olgun da benim bir evladım gibidir. Yıllardır siyasetle uğraşıyor. İnsana hizmeti seviyor. Yüksek mimar. Birlikte çalışarak Bornova’nın her noktasına daha büyük hizmet yapacağız. İlçeyi daha ileri taşıyacağız. Sizlerden destek istiyoruz. Genel siyaseti, 17 aralık sonrasına bırakıyorum. Siz bizim kadar biliyorsunuz. Bunu konuşmak istemiyorum. İyi şey konuşalım ki akibetimiz iyi olsun. Kötü şey konuşmanın yararı yok” dedi 

Kocaoğlu, daha sonra Işıkkent mahallesinde seçim çalışmasına devam etti. Kocaoğlu ve Atilla, esnaf ve mahalle sakinleriyle selamlaşıp, sorunlarını dinledi. Işıkkent gezisi sırasında bir gazetecinin seçim tahminin sorması üzerine Kocaoğlu, “CHP Yüzde 60’ın üzerinde oy alır” yorumu yaptı. Bu sırada Başkan adayı Olgun Atilla’nın yanına yaklaşan bir vatandaş “Başkan bana söz vermiştin. Yolumu yapacaktın” dedi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu vatandaşa “Adam daha başkan seçilmedi ki! Önce bir başkan olsun Seçilsin yapak tabii ki” dedi. Kocaoğlu daha sonra Pınarbaşı ve Doğanlar Mahalleleri’ni gezdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.